Kisgyermek, család, külvilág

by D. W Winnicott

Other authorsSzéchey Orsolya (Translator)
Paper Book, 2000

Status

Available

Call number

Pszichológia W-79 FEHÉR

Publication

Budapest Animula cop. 2000

Description

Few experts have done more to present the world of children and parents to the general public than D.W. Winnicott. In this classic of child development, Winnicott explores problems of the only child, of stealing and lying, shyness, sex education in schools and the roots of aggression. 'His style is lucid, his manner friendly, and his years of experience provide much wise insight into child behaviour and parental attitudes' - British Journal of Psychology

Original publication date

1964

Physical description

227 p.; 20 cm

ISBN

9634081843 / 9789634081845

Barcode

17

Library's review

Dr. ​Winnicott neve és munkássága fogalom, ma már nemcsak az angolszász világban – sok évtizedes gyermekorvosi és pszichoanalitikusi gyakorlatán alapuló megállapításai és látásmódja világszerte megkerülhetetlenek a csecsemőgondozás és gyermeknevelés modern
Show More
szemléletében. Tudományos tevékenysége mellett kiemelkedő az az ismeretközlő aktivitás is, mely minden művelt érdeklődő számára közel hozta a korai gyermekévek világát. Kevesen tettek többet, hogy a széles közvéleménnyel megismertessék ennek az életszakasznak, a kisgyermekek és szüleik „belterjes” világának életre szóló fontosságát, alapvető szerepét a személyiség alakulásában és fejlődésében.
Jelen kötete a nagyközönségnek szól, elsősorban azoknak az átlagos, normális szülőknek, akik igénylik, hogy jobban megértsék, amit spontán olyan jól csinálnak: viszonyulásukat az újszülött babához, az anya és a fejlődő csecsemő között kialakuló sajátos kapcsolatot, majd a csöppség elindulásának óvó felügyeletét ebből a védett helyzetből. Az eredetileg a BBC-ben elhangzott, kötetlen eszmefuttatások ezt a témakört fogják át. Remélhetőleg nemcsak a világos stílus, a barátságos közlési mód, a meglátásokból átsütő majd 40 évnyi terápiás tapasztalat, hanem leginkább a benne foglalt korszerű szemlélet eléri a hazai közvélekedést is és jótékonyan hat nemcsak a legérintettebbeknek – a szülők –, hanem a szakemberek gondolkodásmódjára is.
Az Animula Kiadó kiemelt feladatának érzi Winnicott munkáinak magyar nyelvű kiadását. Már megjelent „Játszás és valóság” címmel egyik legfontosabb alapműve, amelyet szakemberek és művelt laikusok egyaránt haszonnal forgathatnak; megjelenés előtt áll egy érdekes esettanulmánya, valamint egy további tanulmánykötete a család és az egyéni fejlődés témaköréből.
Show Less
Page: 0.2722 seconds