Néma üvöltés

by Martin Pistorius

Paper Book, 2013

Status

hianyzik

Call number

Pszichológia P-72 FEHÉR

Publication

Budapest Athenaeum 2013

Description

January 1988. Martin Pistorius, aged twelve, fell inexplicably sick. First he lost his voice and stopped eating. Then he slept constantly and shunned human contact. Doctors were mystified. Within eighteen months he was mute and wheelchair-bound. Martin's parents were told an unknown degenerative disease left him with the mind of a baby and less than two years to live. Martin was moved to care centers for severely disabled children. The stress and heartache shook his parents' marriage and their family to the core. Their boy was gone. Or so they thought. "Ghost Boy "is the heart-wrenching story of one boy's return to life through the power of love and faith. In these pages, readers see a parent's resilience, the consequences of misdiagnosis, abuse at the hands of cruel caretakers, and the unthinkable duration of Martin's mental alertness betrayed by his lifeless body. We also see a life reclaimed, a business created, and a new love kindled.… (more)

Original publication date

2013-11-12

Physical description

283 p.; 22 cm

ISBN

9789632932514

Barcode

56

Library's review

A ​12 éves Martint egy ritka és kíméletlen betegség támadta meg. Először elvesztette a hangját, később kómás állapotba került, majd kerekesszékbe kényszerült. Az orvosok tanácstalanok voltak. Martin aggódó szüleivel közölték, hogy egy gyógyíthatatlan degeneratív
Show More
betegség következtében a kisfiú értelmi képességei egy csecsemő szintjére zuhantak vissza, és legfeljebb 2 éve van hátra. Egy súlyosan beteg gyermekekkel foglalkozó intézménybe utalták, miközben Martin látszólag fel sem fogta mi történik vele. Nem beszélt, még csak nem is pislogott. Amit azonban senki nem sejtett, hogy a mozgásképtelen test börtönében egy érző és gondolkodó fiú lakott, élve eltemetve…
Martin szülei az orvosok ítélete ellenére sem adták fel a küzdelmet. Mindent feláldoztak, hogy újra mosolyogni lássák az egykor eleven és tehetséges gyermeküket. És a csoda megtörtént. Tíz évvel később Martin teste lassan „felébredt" hibernált állapotából, és ami még meglepőbb, kiderült, hogy a fiuk értelmes, gondolkodó felnőtt lett. Gyermek és férfi egyszerre, két lélek egy testben, aki nem emlékezett a betegsége előtti időkre, de a számítógép segítségével újra megtanult beszélni. Azóta megtalálta élete szerelmét, megnősült és sikeres vállalkozást indított. Mert élni jó, és a csodák megtörténnek, ha hiszünk bennük!

A Néma üvöltés végtelenül megható, őszinte és lélekemelő vallomás egy csodás felépülésről és a szeretet erejéről. Martin újjászületésének igaz története fontos üzenet minden érző ember számára, hogy értékeljük saját életünk minden percét, és az emberi akaraterő csodáját.
Show Less
Page: 0.1461 seconds