A halál és a hozzá vezető út

by Elisabeth Kübler-Ross

Other authorsBéla Buda
Paper Book, 1988

Status

Available

Call number

Kézikönyvtár K-99 PIROS

Tags

Publication

Bp. Gondolat 1988

Description

The five stages of grief, first formulated in this hugely influential work, are now part of our common understanding of loss. Ideal for all those with an interest in bereavement, this classic text is reissued with a new introduction looking at its influence on contemporary thought and practice.

Original publication date

1969

Physical description

442 p.; 18 cm

ISBN

9632820657 / 9789632820651

Barcode

88

Library's review

Ez az érzékeny könyv a modern társadalmak egyik elhallgatott problémájáról, a halállal való emberi viaskodásról mond el sok bátor gondolatot. Megjelenése óta klasszikussá vált a „thanatológia” pszichológiai és szociálpszichológiai szakirodalmában. Az elvallástalanodott,
Show More
modernizálódott társadalomban a halál eseménye, sőt puszta lehetősége heves rossz érzést vált ki, bár a „művi” halál valósággal hemzseg a képernyőn. Nehezebb a halállal való megbékélés, mint korábban. A halál közeledtére adott tipikus reakciókról s a követendő emberi magatartásokról senki sem értekezett a szerzőnél mesteribben és megértőbben. Az újabban miszticizmusra is hajló Kübler-Ross hervadhatatlan érdeme, hogy rendkívüli empatikus készséggel és nagy pszichológiai tudással elemez olyan lelkiállapotokat, amelyek alaposabb ismerete nemcsak a pszichológusok, orvosok és ápolók számára fontos, hanem valamennyiünket segítheti és gazdagíthatja.
A kötetet dr. Buda Béla előszava vezeti be.
Show Less
Page: 0.098 seconds