Sárkány a lépcsőházban Jancsi meséi

by Lídia Nádori

Other authorsFruzsina Kun
Paper Book, 2008

Status

Available

Call number

FEHÉR

Tags

Publication

Budapest Naphegy K. 2008

Description

Jancsi is een kleuter die opgroeit in Pest, een deel van de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In zeven verhalen volg je Jancsi terwijl hij het leven van alledag leeft. In dialogen en beschrijvingen geeft de auteur de gevoelens van de jongen heel subtiel weer. Met een vanzelfsprekende openheid raakt ze gevoelige onderwerpen zoals echtscheiding en dood aan. Jonge kinderen vinden zo aansluiting bij de eigen belevingswereld. Voor oudere kinderen met wat meer levenservaring bieden de verhalen stof tot nadenken en filosoferen. Paginavullende illustraties geven de gevoelige sfeer heel goed weer.

Physical description

79 p.; 26 cm

ISBN

9789638728180

Barcode

127

Library's review

Jancsi ​átlagos óvodás a pesti belvárosból, és életének kisebb-nagyobb jelentőségű mozzanatait elevenítik meg a mesék. Az életképekben elbeszélt történetek egy év eseményeit szedik csokorba Jancsi negyedik és ötödik születésnapja között.

Nádori Lídia stílusát és
Show More
humorát remekül érti egy óvodás, de olvasása közben a szülő is kap rejtett üzeneteket. A történetek között könnyed és összetettebb írásokat egyaránt találunk, és a finom, humoros részletekből a gyerek rengeteg olyan dolgot megtud a világról, az életről, a nagyvárosi létről, melyekre mi felnőttek már régen elfelejtettünk rácsodálkozni.
A szerző külön érdeme az a könnyedség, mellyel nehéz témákat érint, és a nyitottság, mellyel a szülőre és a gyerekre bízza bizonyos helyzetek befejezését, értékelését, az önálló, aktív értelmező szerepét a gyermek olvasónak is megelőlegezve.
A könyvet Kun Fruzsina illusztrációi gazdagítják. A meleg színek, az érzelmek kifejező ábrázolása nemcsak gyönyörű hangulatot teremt, hanem a mesék megértéséhez, feldolgozásához is nagyban hozzájárul.
Show Less
Page: 0.1573 seconds