Halálkönyv

by Pernilla Stalfelt

Other authorsBenigna Polonyi
Paper Book, 2006

Status

not available

Call number

Kézikönyvtár S-85 PIROS

Publication

[Budaörs] Vivandra Kv. cop. 2006

Description

Providing a forum for children to ask questions about death, this resource uses visual jokes and informal language to inspire frank discussion and thoughtful reflection. The author provides a wide range of unsentimental, disarming ways of talking about death with her signature comedic drawing style, making fantasies, fears, and realities of death accessible for her readers. Full-color illustrations.

Original publication date

1999

Physical description

24 cm

ISBN

9630610744 / 9789630610742

Barcode

142

Library's review

Pernilla Stalfelt a gyerekek által sokszor feltett kérdésekre nem szentimentális válaszokat ad. Elmeséli, hogy egyszer minden élőlény meghal, még a legeslegnagyobbak is. A halál egészen váratlanul is érkezhet. Egyik nap még él a nagyapa, de másnap talán már nem találkozhatsz
Show More
vele. Minden nagyon üres és szomorú ilyenkor.
Keresi a lehetséges válaszokat arra, mi történik azután, hogy meghalunk: A választ senki nem tudja, csak aki már meghalt. Sokan úgy hiszik, hogy a lelkünk halálunk után Istenhez jut. Ki tudja, talán virág lesz belőlünk… Néhányan úgy hiszik, hogy csillagok leszünk az égbolton.
Elmondja, mi történik egy temetésen, hogyan viselkednek az emberek, hogyan gyászolnak.
Bemutatja, hogy Mexikóban az emberek nem szomorkodni járnak ki a temetőbe, hanem, hogy ott vidáman piknikezzenek.
Jóllehet a könyv komolyan fordul a halál kérdéséhez, de az illusztrációk miatt szórakoztató is az a téma, amelyet (nemcsak) a gyerekek előtt tabuként kezelünk, mi felnőttek.
Show Less
Page: 0.5537 seconds