A hétfejű tündér

by Lázár Ervin,

Other authorsRéber László, (Illustrator)
Paper Book, 1995

Status

Available

Call number

Pszichológia L-36 FEHÉR

Publication

Budapest Osiris 1995

Physical description

129 p.; 21 cm

ISBN

963379112X / 9789633791127

Barcode

310

Library's review

„Az ​Egér az Erdei Kocsma pultján ült, egy borral teli mogyoróhéjat tartott a kezében, és a csillagokról mesélt.” (A hazudós Egér). A gesztenyeorrú cserkesz így mesél: „… egyik szemem mandola, másik szemem mandula, a derekam mandolin” (Mese Julinak). Mikkamakka
Show More
társaságában ott van az előkelő Okker család leszármazottja és riválisa, a nemes Ultramarin… (Szökevény szeplők; A Kék meg a Sárga). Majom és Hangya reménytelenül vetélkednek, a furfang segíti a gyengébbet (Az igazságtevő nyúl). A rubinszemű hernyó megmenekülése egy kis hangyán múlik, ő azonban nem bukkan elő (A fába szorult hernyó).
Egyik-másik szereplő ismerős a klasszikus állatmesékből. Aesopus és La Fontaine „hőseihez” hasonlóan történetük tanulsága most is több ezer éves bölcsesség – mint minden igaz emberi mondanivaló – de a régi tanulságok ízig-vérig modern „hangszerelésben” jelennek meg; sok a humoros, groteszk elem a mesékben.
A szerző meséinek gyűjteményes kötete a felnőtteket is tiszta, szép élménnyel – a költészet élményével – ajándékozza meg.
Show Less
Page: 0.0829 seconds