Egy különleges nap

by Anne-Dauphine Julliand

Other authorsDóra Gurbai-Bittó
Paper Book, 2016

Status

Available

Call number

Pszichológia J-95 FEHÉR

Publication

[Budapest] Kossuth cop. 2016

Description

"February 29th is a date that comes into existence just once every four years. It is also the birthday of Thaïs-author Anne-Dauphine Julliand's darling daughter-who died of a genetic disease. Thaïs lived just shy of her fourth birthday. She had a short life but good one. As this special day is about to reappear on her calendar for the first time since her daughter passed away, Anne-Dauphine struggles with how to mark this momentous occasion. She wants to live fully on this special day: Thais would have been eight years old. Vivid memories of life with her daughter begin to blend with the present-every gesture, every word evokes a buried memory, arouses laughter or tears. Yet as the date of her daughter's birthday approaches, she knows she must not lose sight of the family who needs her now: her sons Gaspard and Arthur, and Azylis, her other daughter who is also sick. Anne-Dauphine's message remains simple, true, and strong: we all need to be loved and we all need to be happy despite our ordeals. This is both lesson in happiness and a wonderful love story-A Special Day is an honest, inspirational tale that has touched the hundreds of thousands of lives. It will leave the reader breathless with its beauty"--… (more)

Physical description

246 p.; 20 cm

ISBN

9789630986182

Barcode

307

Library's review

Az ​írónő különleges kislányára emlékezik, aki 8 évvel ezelőtt egy különleges napon, február 29-én született, és egy gyógyíthatatlan genetikai betegség következtében 3 és 3 évesen meghalt. A két kis lábnyom a homokban c. nagysikerű könyve folytatása, amelyben a jelen és a múlt összefonódik, és egy csodálatos himnusz kerekedik belőle az élet értelméről, a szeretetről és a boldogságról.
2012. február 29-én lett volna Thaïs 8 éves. Anne-Dauphine szabaddá teszi magát, félreteszi a munkáját, hogy a maga teljességében élhesse meg ezt a különleges napot. A könyv keretét ennek a napnak a jelen időben elmesélt eseményei adják, így az olvasó bepillantást nyer az írónő családja életébe és abba, hogyan ünneplik meg Thaïs születésnapját, hogyan őrzik az emlékét.
Ugyanakkor a jelen minden egyes mozzanata, minden egyes szó és mozdulat felidézi a múltat, a Thaïs halála előtti és utáni eseményeket, melyek hol könnyeket fakasztanak, hol mosolyt csalnak Anne-Dauphine arcára. A könyv történetein keresztül az írónő mesél arról, hogy a családjuk hogyan próbálja meg Thaïs halálát feldolgozni; miért vállaltak egy negyedik gyermeket is, Arthurt, aki egészségesen született; mire tanítja őket Azylis, aki nem tud járni, beszélni, mozogni; és hogyan próbálja meg őt Anne-Dauphine „elengedni”; miért tartja fontosnak a házaspári kapcsolatot, miben tudnak egymás támaszai lenni. Az írónő beszél a hitéről, ami megtartotta a viharban; a szenvedés értelméről, a baráti kapcsolatok megtartó erejéről; mesél nagyfiáról, Gaspard-ról, aki őszinte szavaival mindig a lényegre tapint.
… (more)
Page: 0.371 seconds