Oszkár és Rózsa mami

by Eric-Emmanuel Schmitt

Other authorsGulyás Adrienn (Translator)
Ebook, 2004

Status

Kérhető a könyvtárostól

Call number

Archívum, PDF

Publication

Budapest Európa 2004

Description

Oscar is dying. One of the 'ladies in pink' who come to visit the patients, makes friends with him. She suggests that he should pretend that each of the following 12 days is a decade of his imaginary life. Oscar writes ten letters to God that are sensitive, funny, heartbreaking and, ultimately, life-affirming."

Original publication date

2002

Physical description

98 p.; 19 cm

ISBN

9630776332 / 9789630776332

Barcode

PDF, belső használatra

Library's review

Oszkár kilencéves kisfiú, leukémiában szenved, tizenkét napja van hátra. Tanácstalanul áll előtte a doktor, szülei fejvesztve menekülnek beteg gyermekük és a rájuk váró fájdalom elől. Csak egy nyugalomba vonult prostituált, „Rózsa mami” áll Oszkár mellett. Ő az egyetlen, aki nem tagadja a halált Oszkár előtt. De nem mindegy, magyarázza Rózsa mami, hogy úgy halunk-e meg, mint aki jól végezte dolgát, vagy haraggal, nehéz szívvel. Eljátszatja hát Oszkárral, hogy azon a napon született, amelyiken megtudta, hogy meghal, és minden napja tíz évet ér. Megélheti a kamaszkort, a szerelmet, a házasságot, a hitvesi ballépéseket, a magányt és erejének vészes hanyatlását.
Oszkár belemegy a játékba. A játék eredményéről levelekben számol be a Jóistennek. A játék eredménye: izgalmak és örömök, barátság, szerelem, család, munka, egy teljes élet. „Csak a Jóisten ébreszthet fel” – üzeni Oszkár egy utolsó cédulán, a tizenkettedik nap estéjén, elalvás előtt.
… (more)
Page: 0.1304 seconds