Szemben a nappal. A haláltól való rettegés legyőzése

by Irvin D Yalom

Other authorsRésch Éva (Translator), Sajó László (Translator)
Paper Book, 2018

Status

Available

Call number

Pszichológia Y-20 PIROS

Publication

Budapest Park cop. 2018

Description

The father of "existential psychotherapy" demonstrates that the fear of death can prompt an awakening to life and a realization that our connections to others and our influence on those around us are vital to our growth. Yalom also offers instructions for therapists seeking to help their patients overcome death anxiety.

Original publication date

2008

ISBN

9789633555378

Barcode

414

Library's review

Irvin D. Yalom legfontosabb, legtöbbet méltatott könyve, a Szemben a nappal, az élet legnagyobb kihívásával, a halálfélelem legyőzésének szükségességével szembesít bennünket.
Arra bátorít, hogy félelem nélkül nézzünk szembe halandóságunk megcáfolhatatlan tényével. Ez a
Show More
mestermű, amely összegzi Yalom személyes és szakmai életútjának tapasztalatait, segít felismerni, hogy szinte minden szorongásunk mélyén a halálfélelem munkál.

Amint szembe nézünk saját halandóságunkkal – állítja dr. Yalom –, rádöbbenünk, hogy semmi sem fontosabb az életben, mint a szeretteinkkel való őszinte párbeszéd, és a személyes kiteljesedésünk érdekében vállalt kockáztatás.
A megindító, személyes történetek mesélői maguk is halálfélelemmel küszködnek – ahogy a szerző is –, így a Szemben a nappal különleges módszereket kínál a félelem leküzdésére és az élet igenlésére, hogy boldogabb, jelentőségteljesebb életet élhessünk.
Show Less
Page: 0.2284 seconds