Érintettek könyve. Tájékoztató könyv daganatos, leukémiás gyerekek családjának.

by Erika Borszékiné Cserháti (Editor)

Other authorsPéter Hauser (Editor)
Ebook, 2017

Status

Available

Call number

online

Barcode

online

Library's review

Ez a hiánypótló könyv a gyermekkori daganatos betegséggel szembesülő családoknak nyújt közérthető nyelven segítséget. Az volt a célunk, hogy a gyűjtemény védőhálóként szolgáljon, hogy az ismeretlentől való félelem helyett a gyógyulásra tudják összpontosítani
Show More
energiájukat.
A több mint 60 ember összefogásából és lelkes munkájának eredményeként másfél év alatt megszületett közel 250 oldal terjedelmű könyv egyes fejezeteinek megírására a területen dolgozó szakembereket - orvosokat, nővéreket, szociális munkást, pszichológust, jogászt, pedagógust - kértük fel. A problémák gyakorlatias megközelítését és a könyv személyes hangvételét az ismertetett témák fontossága és a közérthető nyelvezet mellett az egyes fejezetek után a daganatos gyermekek családjai által írt személyes tapasztalatok, jó tanácsok, vélemények erősítik.
A könyvben részletes leírás olvasható a leggyakrabban előforduló gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségekről, azok tüneteiről, kezelésükről és a gyógyulási esélyekről. Ismertetésre kerülnek a gyermekonkológiában használatos diagnosztikai (MR, CT, izotóp, stb.) és terápiás eljárások (kemoterápia, sugárterápia, őssejt-transzplantáció, stb.). Számos egyéb olyan gyakorlati kérdésről is szó esik, melyről a családoknak jó tudniuk: pszichológiai vonatkozások, szociális juttatások, mi lesz az iskolával-magántanulóság, a kórházi és az otthoni élettel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók (pl. higiéniai szabályok, háziállatok kérdése, stb.).
Show Less
Page: 0.0632 seconds