Táncoló fák : Terápiás történetek és módszerek a Mosoly kincsestárból

Other authorsKorbai Hajnal [et al.] (Editor)
Paper Book, 2022

Status

Available

Call number

Pszichológia FEHÉR

Publication

Bp. : L'Harmattan Kiadó

ISBN

9789634149521

Barcode

463

Library's review

Ez a jubileumi kiadvány az alapítvány szakmai fejlődésének történetén vezeti végig az Olvasót érdekes esettanulmányokkal, színes terápiás módszerek leírásával. A kötet három nagy részre tagolódik: Múlt, Jelen és Jövő. A Múlt tanulmányai olyan programokba nyújtanak
Show More
betekintést, melyek éveken át eredményesen futottak, mostanra azonban már lezárultak, vagy más formában folytatódnak. A Jelen rész a ma is működő Mosoly-terápiás programokról szól, míg a Jövő részben olyan módszerekről lehet olvasni, melyek a terápiás szakemberek munkájára inspirálóan hathatnak.
A kötetben szereplő tanulmányokból kitűnik, hogy a Mosoly terapeuták nehéz terepen - például gyermekonkológiai vagy akut pszichiátriai osztályokon -, állandóan változó feltételek mellett dolgoznak, mely munkamód nagyfokú improvizációs és alkalmazkodóképességet igényel. A nehézségek azonban nem riasztják el e szakembereket, mindig találnak valamilyen kreatív megoldást a felmerülő problémákra, kihívásokra. Épp ezért lett e kiadvány központi eleme az ágas-bogas életfa szimbólumában is megjelenő innováció, mely a múltban felhalmozott értékes szakmai tapasztalatokban gyökerezik, és hajt évről-évre új ágakat, leveleket a terápiás gyakorlatban.
Show Less
Page: 0.3246 seconds