Az adomány

by Tőkés Ildikó

Other authorsGyöngyösi Marianna (Illustrator)
Paper Book, 2023

Status

Available

Call number

Pztichológia PIROS

Publication

Magánkiadás

ISBN

978-6-15018-079-3 / 9786150180793

Barcode

466

Library's review

Fanni összebarátkozik egy lánnyal a játszótéren, akinek mint később kiderül, nincs haja: elveszítette a rák elleni küzdelem során. Fanni most találkozik életében először ilyen súlyos betegséggel. Dóri történetének hatására, Fanni bátor tettre szánja el magát.
A gyerekek,
Show More
akik még csak most fedezik fel a világot, bizony sokszor meglepnek a kérdéseikkel. Szülőként ránk hárul a feladat, hogy segítsünk nekik eligazodni a világban. Ehhez hozzátartozik, hogy válaszolunk a kérdéseikre, beszélgetünk velük az őket foglalkoztató problémákról, még ha az adott témát a felnőttek világában tabuként is tartjuk számon pl. szexualitás, betegségek, hajléktalanság, szegénység stb.

Az érzékenyítő könyvek mesés módon foglalkoznak az élet érzelmileg megterhelő kérdéseivel, élményeivel. Nem hiába bővelkedik most a piac ebben a műfajban, hiszen nem lehet elég korán elkezdeni kölcsönös tiszteletre, megértésre, empátiára tanítani a gyerekeket.
Ebben a könyvben a súlyos betegség és az adomány témaköröket járjuk körbe mesés formában. A gyerekek olvasás, illetve mesehallgatás közben választ kaphatnak a kérdéseikre, és fejleszthetik érzelmi intelligenciájukat.
Show Less
Page: 0.0639 seconds