Die jüdische Mystik in ihren Hauptströmungen

by Gershom Scholem

Paper Book, 2018

Status

Available

Call number

BD 5850 S368

Collection

Publication

Frankfurt am Main Suhrkamp [2018]

Description

A collection of lectures on the features of the movement of mysticism that began in antiquity and continues in Hasidism today.

Media reviews

Najbolji poznavalac Kabale i ukupne jevrejske mistične tradicije, Geršom Šolem je napisao ovu kapitalnu studiju koja je bez premca u ovoj oblasti. Šolem je bio po svemu izuzetna ličnost, pisac filosofskog obrazovanja, intiman prijatelj Valtera Benjamina, Hane Arent, Franca Kafke, profesor na
Show More
Hebrejskom universitetu u Jerusalimu za predmet Jevrejski misticizam i Kabala. Nemoguće je nabrojati sve teme koje Geršom Šolem pokreće svojom izuzetnom knjigom Glavni tokovi jevrejskog misticizma. Činjenica koju niko ne osporava jeste da je uvid u jevrejski misticizam koji je dao ovim svojim delom označio pravi preokret u gledanju na ovu vrstu mistike i njeno tumačenje. Može se slobodno reći da je Geršom Šolem inspirisao mnoge poznate pisce, umetnike i naučnike da u ovoj vrsti tradicije potraže izvore za svoj književni rad, filosofske i naučne studije. Glavni tokovi jevrejskog misticizma je, van sumnje, knjiga neophodna svakoj ozbiljnoj kulturi koja pretenduje da prati glavne tokove evropske misli.
Show Less

Subjects

Language

Original publication date

1941

ISBN

9783518279304
Page: 0.2987 seconds