EDB Grundkursus

by Helle Mathiasen

Other authorsGregers Christensen (Author), Søren Boie Claussen (Author)
Paper Book, 1987

Status

Available

Library's review

Et kompendium udarbejdet til brug på edb-grundkursus for personale ansat i Post- og Telegrafvæsenet. Kurset er udviklet af handelsskolerne i samarbejde med Postens uddannelsescenter og tilrettelagt som et 21 timers kursus til afvikling på handelsskoler over hele landet.

Indeholder "1. Datamatens
Show More
opbygning og virkemåde", "2. Introduktion til datamaten", "3. Programmering", "4. Opgaver, programmering", "5. Tekstbehandling", "6. Opgaver, tekstbehandling", "7. Ergonomi og arbejdsmiljø", "8. Informationssøgning i eksterne databaser", "9. Sikkerhed i EDB-systemer", "10. Regneark", "11. Opgaver, regneark", "12. Kontorautomation", "13. Opgaver, integreret kontorsystem", "Appendix", "A. Diskussionsoplæg fordele/ulemper", "B. Løsninger, programmeringsopgaver".

Kurset kører på en Supermax (Dansk Data Elektronik) på handelsskolens system. Man vælger hvilket program man vil køre på en menu med otte punkter. Tekstbehandling, Regneark, Sende post, Modtage post, Kalender, Notesblok, Arkiv, Programmering - Comal80.

Afsnittet om regneark er langt det mest omfattende og viser også noget, der nemt kan opfattes som avanceret programmering. Comal-afsnittet er derimod blot en appetitvækker.
Show Less

Publication

Lyngby, februar 1987

Language

Original language

Danish

Physical description

200 p.; 29.7 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser titlen og ordet start skrevet på en 5 1/4 tommes diskette
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Tutbog
Tut nåede lige at få kurset med, inden hun stoppede i postvæsenet.
Side 1-7: De fleste skærme kan vise 24 linier á 80 tegn. Enkelte skærme kan dog vise op til 132 tegn pr. linie.
Side 1-9: Skrivehastigheden for de store laserskrivere er på op til 20.000 linier/min. med en meget høj skrivekvalitet. Prisen for en sådan skriver ligger i størrelsesordenen 1 mill. kr.
Side 1-9: Inden for de sidste par år er der fremkommet en række små laserskrivere til kontorbrug (ca. 10-20 A4 sider/min.), som kan anvendes til tekstbehandling og grafik. Priserne for disse ligger i intervallet 30.000 - 200.00 kr. Fordelen ved disse små laserskrivere er iøvrigt, at de er meget støjsvage, og at de stadig har en høj skrivekvalitet.
Side 1-9: Der er forventning om, at laserskriveren vil udkonkurrere alle øvrige skrivere til kontorbrug i løbet af de kommende år.
Side 1-10: Magnetbånd bruges ofte til sikkerhedskopiering. Kapacitet: 1 - 100 mill. tegn.
Side 8-1: Med informationssøgning i eksterne databaser menes on-line søgning ad elektronisk vej ved hjælp af edb-udstyr i databaser, der indeholder information af generel eller speciel karakter.
Side 8-1: Tilvæksten i antallet af eksterne databaser, der står til rådighed for informationssøgning, har vist en kraftig udvikling, idet antallet af databaser er vokset fra ca. 300 i 1975 til mere end 2000 i 1984, og i 1986/87 går man ud fra, at der eksisterer mellem 10-20.000!!! I samme periode er informationsmængden vokset tilsvarende.
Side 9-8: De enkelte password består normalt af flere tegn. Hvor kryptiske disse passwords skal være, afhænger af organisationens indstilling til edb-sikkerhed.
Side 9-8: Det vil f.eks. ikke være svært at få uautoriseret adgang til et edb-system, hvis passwords er de enkelte brugeres navne.
Side 9-8: I dag er det en hel videnskab at konstruere "skudsikre" passwords. En meget anvendt metode er at lade edb-systemet sammensætte helt tilfældige tal og bogstaver, endda således at længden af passwords også varierer tilfældigt.
Side 10-3: Indholdet i regnearket kan opfattes som en model, der beskriver, hvordan et givet problem kan løses.

Pages

200

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2129 seconds