Kim og det mystiske hus

by Jens K. Holm

Hardcover, 1968

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1969
Drengen Kim holder ferierne i et lille fiskerleje, hvor hans onkel Carlo og tante bor. Sammen med kammeraterne Palle Birk - kaldet Brille, Katja, Erik og dennes hund Snap oplever han altid noget. Nu er det efterårsferie og Kim, Brille og Erik tager toget op til fiskerlejet. Kim og
Show More
Brille bor på Kims værelse hos hans onkel og tante. På vejen i toget har de lagt mærke til et par civilbetjente og de giver sig til kende, da de ser en af dem nede ved Katjas fars hus. Han er flygtet fra østblokken og derfor holder politiet lidt øje med ham. Katja har lagt mærke til at der af og til er et underligt lys som fra en lommelygte i et af husene ned mod stranden, men det er jo lidt tyndt at bygge et mysterium på. De fire puster liv i deres hytte ude i skoven. Aftrækket er ikke det bedste, så de får godt med røg fra deres bål og deres piber, men hvad gør man ikke for hyggens skyld?
De snakker med den lokale landbetjent Larsen om huset med skodderne, for de har overhørt en samtale mellem to af husets beboere og gætter på at der sker "etellerandet" klokken elleve om aftenen samme dag. Larsen tager dem alvorligt og ringer lidt rundt. Huset kaldes Brinkhuset og ejes af en direktør Alfred Larsen, men er lejet ud til en Carl Iversen fra København.
De beslutter sig på trods af Larsens ordrer for at kigge nærmere på huset. De hører at mændene har en fange og at mindst en af dem er bevæbnet. Kim løber efter hjælp og kommer undervejs i tanke om civilbetjentene, som bor på hotellet. Desværre er de ikke civilbetjente, men del af banden, så de knebler og binder Kim og tager selv afsted. Han er ikke ret tilfreds med at være gået i fælden, så han får væltet stolen rundt og lavet larm nok til at hotelværten kommer og befrier ham. Som et lille plaster på såret er det gået op for ham at mændene har bortført Katja's far og vil smugle ham ud til et skib i rum sø.
Han stormer tilbage mod huset og undervejs får han alarmeret havnefogeden og han får også fat i Svend og Kaj, som følger med. Nede ved huset kommer det til et stort slagsmål i mørket. Larsen og et par andre betjente har også ligget på lur, men de er slemt i undertal indtil havnefogeden dukker op med massiv forstærkning. De to hovedmænd ser ud til at være stukket af. Det er en dansker og en bulgarer, der kalder sig Erich Stein. Det viser sig dog at Kim har ligget i skjul og har smækket garagedøren bag dem. Og Brille har saboteret deres bil, så den ikke kører nogen vegne. Alle er glade og Katja giver Kim et stort kys.

Udmærket historie, selv om det nok er begrænset hvor mange atomvidenskabsmænd, der bliver bortført af østeuropæiske spioner pr kilometer dansk strandbred pr år.
Show Less

Genres

Publication

[Kbh.] : Grafisk, 1968. 4. oplag

Description

Krimi. Kim og hans venner er på efterårsferie i Nordsjælland. Her kommer de på sporet af nogle fremmede agenter, som planlægger at bortføre en polsk atomfysiker.

Subjects

Language

Original language

Danish

Physical description

79 p.; 20.1 cm

Local notes

Omslag: Amdi Thorsen
Omslaget viser en ung mand, der løber ved en kyst ved nattetide
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 5
Side 9: Hun er fjorten år. Hun går ikke i skole mere, men hendes far underviser hende i sprog og matematik og den slags.
Side 28: Mit motto er altid vågen. Det er mig, Falkeøje blev opkaldt efter.
Side 41: Han flygtede fra Polen, fordi han ikke ville arbejde for kommunismen. Men han vil heller ikke arbejde for de andre.
Side 49: Hvis det var hende, der var betjent, ville ingen turde gøre noget som helst af bare frygt for, at det skulle vise sig at være ulovligt.

Pages

79

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.4971 seconds