Kim og den blå papegøje

by Jens K. Holm

Hardcover, 1969

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1969
Drengen Kim holder ferierne i et lille fiskerleje, hvor hans onkel Carlo og tante bor. Sammen med kammeraterne Palle Birk - kaldet Brille, Katja, Erik og dennes hund Snap oplever han altid noget. Det er blevet sommerferie, men Kim har været optaget af andre ting og kommer først
Show More
efter at den anden uge er gået. Erik og Brille henter ham på stationen. Brille har konstrueret et sæt walkie-talkier, hvor hver af dem fylder som en skotøjsæske. De er lavet efter en opskrift i et amerikansk radioblad og han havde kun råd til at lave to, men det burde jo også række.
På vej op til byen ser de en flot blå papegøje sidde i en busk. De forsøger at fange den, men det lykkes ikke. Kim er i godt humør lige til han ser Katja sammen med en lidt ældre dreng, der er lidt højere og lidt mere solbrændt og smart i tøjet. Han lider under skinsygens kvaler, men lidt senere dukker Katja op alene og alting går i orden igen og han har også et lille armbånd med som gave til hende. Erik render rundt med den ene walkie-talkie og leger detektiv. Han "skygger" en pudsig person, der ser ud til at gemme sig, når der kommer nogen tæt på. Det er der nok en grund til, for lidt efter kommer Brille med papegøjen som han har haft held til at indfange. Iskagedamen fru Svendsen kan fortælle at det er gamle Ibsens papegøje, så de går hen til ham, men finder ham bevidstløs med et sår i hovedet. Landbetjent Larsen kommer også til og de bliver enige om at den luskede mand må have noget med det at gøre. Erik dirigerer Larsen, så han kan anholde manden og han har ganske rigtigt nogle af Ibsens ting på sig. Dog mangler en pæn sum penge, som var gemt i et rum i bunden af papegøjeburet. Manden får lov at sidde i arresten og tænke over sagen.
Imens tænker de fire kammerater over den og når frem til at manden må have ret i at det ikke var ham, der slog Ibsen ned. Om aftenen går Brille hen til Ibsens hus for at kigge nærmere, men han bliver slået ned. Der har været en indbrudstyv inde, men hvorfor det? Brille gætter sig til at manden må have ledt efter noget, han tabte i første omgang og Larsen kan bekræfte at der er en fyldepen med initialer på i det konfiskerede tyvegods.
De kobler initialerne L. C. på kuglepennen med det faktum at papegøjen siger Skål, Carlsen! ret tit og tager ud at kigge nærmere på en L. Carlsen. Han bliver ret rød i ansigtet, da de siger at fyldepennen er fundet ude i Ibsens hus. Samtidig dukker Larsen og en anden betjent op og overtager sagen derfra. Betjentene finder de manglende penge i Carlsens kommodeskuffe, så sagen er hurtigt opklaret. Skål, Carlsen!

Udmærket og ret udramatisk historie, selv om hr Carlsen når at slå både Ibsen og Brille bevidstløse. Bogen har en vis selvironi, som da Larsen røber at hans søster har læst de foregående seks bind af Kim-bøgerne og antyder at hun nok er lidt muggen over at blive omtalt som Dragen.
Show Less

Genres

Publication

Grafisk Forlag, 1969. 6. oplag.

Description

Krimi. En bortfløjen blå papegøje og dens overfaldne ejermand giver Kim og vennerne Erik, Brille og Katja nok at tænke på i løbet af sommerferien i det lille nodsjællandske fiskerleje.

Language

Original language

Danish

Physical description

78 p.; 20.3 cm

Local notes

Omslag: Amdi Thorsen
Omslaget viser en ung mand der lyser med en lommelygte
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 7
Side 7: Du råber, så de kan høre dig helt hjem til Mars.

Pages

78

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.2018 seconds