Rasmus Klump bygger radiostation

by Carla Hansen

Other authorsVilhelm Hansen (Illustrator)
Paper Book, 2003

Status

Available

Library's review

En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pelikanen Pelle er mandskab om bord. En lille skildpadde, Pildskadden og en papegøje Gøj er også med. De er sejlet ud til Klumps bedstefar. Udover at være smed er han også iskagemand, så Klump og alle
Show More
vennerne får iskager oven på den lange tur. Ovenpå det tager de en tur rundt i byen til hest. Dvs det er nu godt nok kæpheste, så man skal selv sige hyp og pruh. De ser en statue af en elefant der står på snabelen og kigger ind i rådhuset, men der har man travlt med at spille ludo og billedlotteri. De går tilbage til smedjen, hvor Bedstefar beder om hjælp til at bygge en radiostation. Rasmus Klump finder en dejlig bakke nede ved vandet. De ved ikke rigtigt hvordan man gør, men Bedstefar bliver sendt hjem til smedjen for at lave det, der skal inden i stationen, for det er jo af jern altsammen. To træer bliver til radiomaster og så bygger de den ellers lige som en brandstation. En and kommer forbi med et bræt og lover dem at komme med flere. Pingo begynder at save og stumperne rammer selvfølgelig Pelle og Klump, men Pingo får også sin del af uheldene, når de andre glemmer at holde fast i brædderne. De får mange flere brædder og Pingo saver dem pænt lige lange. De har lagt brædderne lige der, hvor de skal bygge, så da de har flyttet brædderne, begynder de at stille dem op der, hvor de gerne vil have en væg. De opdager at det er nemmere at samle brædderne, når de ligger på jorden.
De bygger en væg færdig og imens strømmer det til med brædder. Det går hurtigt og snart mener Pelle at de har sider nok til stationen. Den første væg bliver rejst og vælter hurtigt ned over Pingo, men han skal ikke se så ulykkelig ud for væggen gik jo ikke i stykker. Alle fire vægge bliver rejst og sat sammen og Klump kravler op for at se om stationen også er pæn indvendig.
Der mangler en dør, så Pingo og Pelle smider en sav ind til Klump. Pingo hjælper og snart er der en fin døråbning. Pelle mener dog at der mangler et tag. Det er der råd for idet de havde lavet en væg for meget. Det hele går op og de kan fortælle de flinke folk med brædder at de ikke får brug for de sidste tre stabler.
Så afgrener de et par høje slanke træer og vikler ståltråd imellem dem. Bedstefaderen dukker op med en sjov ting lavet i vandrør og cykeldele og det ligner netop sådan noget, der er inde i en radiostation. Eneste problem er at der i hele byen ikke findes et eneste radioapparat. Klump får hurtigt lavet en radio til dem af nogle bræddestumper og Bedstefar laver indmaden, der jo bare skal være noget, der rasler og larmer. Radioen virker fint. Især håndsvinget. De skynder sig at lave en radiokoncert. Radioen er et stort tilløbsstykke, så de siger pænt farvel og rejser hjemad igen. Radioen skratter så fint at de slet ikke har brug for stationen.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Og alle er søde og taler pænt til hinanden. What's not to like? Der er endda iskager i overflod.
Show Less

Publication

Kbh. : Carlsen, 2003.

Description

Tegneserie i farver om Rasmus Klump og hans venner og deres mange sjove og spændende oplevelser.

Language

Original language

Danish

Physical description

32 p.; 24.1 cm

ISBN

8756218249 / 9788756218245

Local notes

Omslag: Vilhelm Hansen
Omslaget viser Pingo, der står på hovedet af Rasmus Klump, mens han saver i et bræt og Gøjen, Pildskadden og Pelle ser til
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Rasmus Klump, bind 31
Side 3: Nu skal vi hen på rådhuspladsen og se en stor seværdighed, som ikke findes andre steder, så vidt jeg ved.
Side 11: Ja, så har vi højden på stationen. Nu mangler vi bare bredden og nogle andre småting.
Side 15: Vi skal passe på alle de luftskvatteture, de sinker arbejdet.
Side 26: Ståltråden er lidt krøllet, men så ser det mere indviklet ud, end det egentlig er.
Side 26: Uha, sikke en kulør man får af at arbejde i en smedie.
Side 28: Et radioapparat er jo bare en kasse med noget inden i, der rasler og larmer - det kan bedstefar lave, han er så god til indmad.

Pages

32

Library's rating

Rating

(3 ratings; 3.3)
Page: 0.2044 seconds