Kim slår igen

by Jens K. Holm

Hardcover, 1973

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1970
Drengen Kim holder ferierne i et lille fiskerleje, hvor hans onkel Carlo og tante bor. Her er han sammen med kammeraterne Palle Birk - kaldet Brille, Erik Birk og Katja. Det er pinseferie og Kim er kommet en dag tidligere end han plejer, for han har fået en mindre hjernerystelse i
Show More
skolen og derfor sendt hjem en dag før. Problemet er at han dagen efter vågner op ved sin tante og onkel og ikke kan huske hvad der er sket dagen før. Hans skjorte og sweater har blodpletter, men selv har han ingen sår. Han har en bule i baghovedet og en springkniv i jakkelommen. Og der ligger en udstoppet krokodille på værelset. Hvad i alverden er der sket? Han lader som ingenting overfor sin tante og onkel og forsøger alligevel at spørge ind til om der er sket noget i byen. Det er der mildest talt. Landbetjenten Larsen har fortalt onklen at der er sket et knivstikkeri nede på havnen og at offeret, en ung rødhåret sømand uden papirer på sig, måske ikke overlever.
Kim slipper fri af morgenbordet, gemmer krokodillen i et hemmeligt rum og går over til Katja og de mødes ved stationen for at hente Erik og Brille. De tre andre får historien fra Kim. Katja kan fortælle at hun og Kim var sammen dagen før og så den rødhårede, der kiggede ind af vinduerne på et af husene, men gik igen uden at lægge mærke til Kim og Katja. Ingen af de tre andre tror at Kim kan have stukket den rødhårede ned, men det er mærkeligt med blod, kniv og krokodille. De møder Larsen og lader være med at røbe at Kim allerede kom dagen før. Senere på dagen går de forbi huset, som den rødhårede kiggede ind af vinduerne på. Der møder de igen Larsen, for der har været indbrud, men det eneste, der mangler, er en udstoppet krokodille. Kim, Erik, Katja og Brille snakker lidt efter med konen, der bor i huset. Hun fortæller at sønnen er tredjestyrmand og havde den med hjem fra et togt med Dragør Mærsk og lige er smuttet igen med Ø.K.'s Annam. Tjeneren på det lokale værtshus kan fortælle at den rødhårede var i selskab med to mænd, der også lignede søfolk og den ene af dem havde en tatovering af en delfin. Om natten er der indbrud ved Kims onkel og tante. De to indbrudstyve leder efter en udstoppet krokodille, men finder den ikke. Kim følger efter dem og hører dem snakke om at den overfaldne er død.
Kim bliver ude af sig selv og flygter uden hensyn til om de hører ham stikke af. Han når omkring Brille og få en walkie-talkie, inden han beslutter sig for at melde sig selv. Politiet er dog allerede hjemme ved ham, for stationsforstanderen har set Kim vise Katja springkniven. Kim ser politiet fjerne hans kuffert og den gemmer på hans blodige tøj. For at få styr på tankerne gemmer Kim sig det meste af en dag oppe i det lokale fyrtårn, mens han af og til har kontakt med de andre via walkie-talkie. Erik opdager den ene af mændene og Kim overtager skygningen af ham, mens Katja og Brille får styr på den anden af mændene. Kim bruger sig selv som lokkemad og det lykkes at få den ene mand til at indgå en "handel" med at få udleveret den udstoppede krokodille mod en slags findeløn på 500 kr. Men de penge har han nok ikke tænkt sig at betale. Det er lige ved at gå galt for Kim, men politiet kommer til og arresterer Kim og de to mænd. Kim forsøger at komme hen og snakke med Brille, Erik og Katja, men bliver tacklet af en betjent og redder sig den tredje hjernerystelse på to dage.
Overfaldsofferet er ikke død, men kommer sig. Og krokodillen viser sig at være fyldt med heroin. Smuglerne var de to mænd og den rødhårede.

Der er meget mere kant på den her end de andre Kim-bøger, fordi det er så trælst at vågne op og ikke kunne huske hvad der er sket.
Show Less

Genres

Publication

Grafisk Forlag, 1973.

Description

Detektivfortælling.

Language

Original language

Danish

Physical description

68 p.; 20.3 cm

ISBN

8742927218 / 9788742927212

Local notes

Omslag: Robert Viby
Omslaget viser en dreng, der bliver slået ned med et bræt
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Kim-bøgerne, bind 18
Side 31: Jeg har bygget dem helt om nu og kun brugt transistorer. Før havde jeg radiorør, men de fyldte alt for meget.
Side 32: De havde betalt regningen, og det er det eneste, der tæller i denne verden. Alt andet er ligegyldigt, det kan I godt hilse fra mig og sige. Menneskene er noget rak, men så længe de bare betaler deres regninger, så kan de ellers gøre, hvad pokker de har lyst til, det er nu min mening.

Other editions

Pages

68

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1579 seconds