Den arrede tigger

by M. V. Carey

Hardcover, 1986

Status

Available

Call number

813.54

Library's review

USA, Californien, Rocky Beach ca 1980
Indeholder "En hilsen fra Hector Sebastian", "1. Den blinde mand løber", "2. Den tabte tegnebog", "3. En mystisk mand", "4. Detektiverne finder en klient", "5. Hr. Bonestells historie", "6. Den skræmte drømmer", "7. Pete løber ind i et møde", "8. Syv spor",
Show More
"9. Sminkøren", "10. Terroristerne", "11. Overfald", "12. Skjult mikrofon", "13. Advarslen", "14. Ernie slår en handel af", "15. Bob i vanskeligheder", "16. Jupe i fedtefadet", "17. Det afgørende spor", "18. Fangerne", "19. Mareridtet bliver til virkelighed", "20. En voldsom slutning", "21. Hr. Sebastian bliver nysgerrig".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.

Det er anden påskedag og et herrens vej. Bob har været ude og handle i Santa Monica og mens han venter på bussen i regnvejr ser han en blind tigger med et stort ar i ansigtet. Tiggeren bliver kørt på af en bil, men han afslår hjælp og går videre og er som sunket i jorden, da Bob kigger efter ham. Næste dag ser Jupiter, Bob og Pete i fjernsynet at der har været røveri i banken overfor busstoppestedet. Tre røvere, hvoraf kun den ene sagde noget, holdt vagten op og ventede hele natten på at direktøren mødte og kunne løse boksen op. Deres bytte var ca 750000 dollars. Jupiter gætter på at den blinde tigger ikke var spor blind, men var udkig for røverne. Pete fandt en tegnebog, som måske var tiggerens og i alt fald bør afleveres tilbage. Et kontokort lyder på Hector Sebastian og der er en adresse i Malibu, dvs indenfor cykelafstand, så drengene kører derned. På adressen har der engang været restaurant, men nu holder forfatteren Hector Sebastian til der. og Jupiter opdager at han har læst nogle af bøgerne. De afleverer tegnebogen, som Hector gætter på at han måske har tabt ved sin båd. Dvs tæt ved Denicola Sportsfisker Selskab. Drengene opdager en Walter Bonestell, der kommer for at tale med Hector. Bonestell var sikkerhedsvagt i banken, men er blevet sendt hjem, mens politiet undersøger sagen. Bonestell føler sig nærmest dømt på forhånd. Han er enkemand og børnene er voksne og flyttet hjemmefra for længst. For at mildne huslejen lidt har han lejet halvdelen ud til en Shelby Tuckerman, som han kender fra et tidligere job. Bonestell hyrer drengene til at hjælpe sig for han har dårligt råd til en sagfører eller en rigtig privatdetektiv.
Ved Denicola støder Pete på en Ernie der virker nervøs. Pete skygger Ernie, som ser ud til at arbejde på en båd, der hedder Maria III. Senere på aftenen kommer en masse mennesker til og der bliver holdt et slags møde, hvor der bliver talt meget på spansk som Bob ikke forstår en lyd af. Det bliver også samlet penge ind, men Bob forstår ikke hvad der foregår. Mødet slutter lidt brat, for der kommer en betjent og advarer om at der er fare for jordskred i området, så man bør ikke opholde sig der. Ernie og de andre takker og smutter. Pete rapporterer tilbage til Jupiter og Bob. Der var noget lusket ved mødet og der var et stort billede af en, der lignede den blinde tigger på en prik. Og et flag, der vist brugtes tidligere af den lille republik Mesa d'Oro. Det viser sig at det stadig rumler efter en revolution for 100 år siden.
En sød pige Gracie Montoya er sminkør, så måske har hun sminket røverne? Tiggeren dukker op ved drengenes klubhus og forsøger at plante en mikrofon. Bob aflytter Ernie og to andre, der laver aftale med en mand Strauss om at købe etellerandet på vegne af en Alejandro. Bob får et lift med en bekendt, hr Soames, og sniger sig ind på pladsen, hvor Strauss og en anden mand Harry pakker en bil med en masse grej og kører bort. Noget af grejet var masser af patroner! Bob er ikke blevet opdaget af dem, men da han vil ud igen bliver han stoppet af en doberman. Jupiter har imens forespurgt fru Denicola og hendes svigerdatter Eileen Denicola om de har set Bob, for Jupiter ved ikke at Bob fik et lift, så det undrer ham at Bobs cykel står ved havnen, men uden at Bob er i nærheden. Fru Denicola er lidt synsk, så hun advarer Jupiter om at der er farligt. Jupiter ringer hjem og får at vide at Bob har fået et lift og leder efter en Strauss. Han snakker lidt mere med fru Denicola og de udveksler lidt informationer. Derefter går det stærkt. Fru Denicola og hendes svigerdatter forsvinder. Jupiter og Bonestell opdager at Strauss aflytter Bonestells køkken og telefon og bruger det til at sætte en fælde for ham. Han kommer hjem, checker båndet og skynder sig ud til et motel, hvor Ernie og de to andre holder de to kvinder og Bob fangen. Pete og Jupiter bliver fanget, så nu er der fem fanger. Jupiter får held til at spille Strauss ud mod de andre ved at antyde at han har beholdt nogle af pengene selv, så i stedet for at lade Strauss blive tilbage med fangerne, tager Ernie og de andre ham med da de flygter.
Motellet rammes af et jordskred og fangerne slipper fri uden skrammer. Eileen er rasende over at Ernie er stukket af i hendes båd, Maria III, så hun napper en speedbåd og sejler efter. Det ender med at Maria III forliser og de fire banditter må klare sig med redningsveste, for Eileen vil ikke redde dem op. Kystvagten kommer til og arresterer de våde og slukørede fire.
Hector Sebastian har en fortid som privatdetektiv, så han inviterer Jupiter, Pete og Bob på besøg og lover at skrive et forord.

Bortset fra noget synsk mumbo-jumbo, så er historien faktisk godt fortalt. Der er tydelige paralleller mellem Mesa d'Oro konflikten og eksil-cubanere, der også holder konflikten ved lige i flere generationer.
Show Less

Genres

Publication

Kbh. : Lademann, 1986.

Description

A wallet dropped by a scar-faced beggar sets the three investigators on the trail of bank robbers.

User reviews

LibraryThing member LyzzyBee
13 Jan 2010 - PDSA shop

The Mystery of the Scar Faced Beggar - Hitchcock has died and this one explains how the boys find their new mentor. Mr Sebastian seems somehow mixed up in a bank robbery, but they can't work out how. Meanwhile, there's a blind, scarred beggar who might not be a beggar OR
Show More
blind, OR, indeed, have a scar, and some deeply silly stuff about South American revolutionaries. Great stuff!
Show Less

Language

Original language

English

Physical description

163 p.; 20.5 cm

ISBN

8715038270 / 9788715038273

Local notes

Omslag: Chr. Würgler Hansen
Omslaget viser en tigger foran en stor sort bil
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Lademann - Alfred Hitchcock og De tre Detektiver, bind 34
Oversat fra engelsk "The Mystery of the Scar-faced Beggar" af Søren H. Madsen
Side 162: strand-rivert (typo for strand-drivert)

Pages

163

Library's rating

Rating

½ (18 ratings; 3.8)

DDC/MDS

813.54
Page: 0.275 seconds