Den forkølede drage

by Nick West

Hardcover, 1972

Status

Available

Call number

813.54

Library's review

USA, Californien, Rocky Beach, ca 1972
Indeholder "En hilsen fra Alfred Hitchcock", "1. En mystisk begyndelse", "2. Besøg hos en drageekspert", "3. En varm modtagelse", "4. Et usædvanligt håndtryk", "5. Hændeligt uheld - eller?", "6. Hjælp!", "7. Hvor er Bob?", "8. Et ufrivilligt tilbagetog",
Show More
"9. Død mand sladrer ikke!", "10. Sandheden om Seaside", "11. Den hemmelige hule", "12. På flugt!", "13. Lyver Mr. Allen?", "14. Dragejagten sætter ind", "15. Spørgsmål og svar", "16. Lige i løvens gab", "17. Tunnelens mysterium", "18. Fanget!", "19. En desperat situation", "20. Mr. Hitchcock rækker en hjælpende hånd".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.

En af Hitchcocks bekendte Henry Allen i Seaside har mistet sin hund, Red Rover, og han beder de tre detektiver om hjælp. Adskillige andre i området har også mistet deres hunde. Henry Allen er gammel gyserfilminstruktør og er derfor lidt tøvende med at fortælle at han har set en drage udfor sit hus, der vender ud mod kysten. Dragen havde oven i købet et meget forkølet brøl. Drengene tager notater og går så over til de to naboer, som ifølge Henry Allen ikke har hund. Den første, mr Carter, er voldsomt opfarende og kan ikke lide hunde. Sikkert heller ikke drenge, for han truer dem med et dobbeltløbet haglgevær. Den anden, Arthur Shelby, har fotoceller på sin havelåge og er lidt af en spøgefugl, men har ikke set nogen drage. Drengene går ned til kysten, men trappen ned er saboteret og de falder alle et godt stykke ned på stranden, dog uden at komme til skade. De undersøger en hule, men har ikke lommelygter med, så Bob falder i et hul med kviksand eller noget mudder, der ligner. De to andre får ham trukket op, men på vej ud af hulen støder de på to frømænd på vej ind fra havet. Den ene af frømændene trækker et undervandsgevær og sigter på dem, så de flygter ind i hulen igen, hvor de gemmer sig for de to mænd, der viser sig at hedde Harry og Jack. Efterfølgende finder drengene en anden trappe og kommer op fra stranden. I hulen har de set hjulspor, så dragen er nok en nyere model, der bruger gummihjul. De undersøger hulen nærmere og kommer ind i en anden hule. Jupiter lægger mærke til at noget af hulen er lavet i krydsfiner og malet træ. Bob finder ud af at Seaside for 50 år siden var ved at satse stort på at blive en stor ferieby og havde gang i at bygge en undergrundsbane, men det gik i sig selv igen. Måske er Carter efterkommer af den byplanlægger, der blev ruineret af satsningen og begik selvmord? Nede i den anden hule støder drengene på en rigtig drage og flygter, men måske var det alligevel fup? Pete's far arbejder med effekter til film og har en batteridrevet fremviser og en spole med insekter i overstørrelse. Drengene får lov at tage den med ud i hulen.
Her finder de dragen, der viser sig at være en slags lille ubåd på skinner og forklædt som drage. De finder også på den dårlige måde de to mænd, Harry og Jake Morgan, der med Arthur Shelby som arbejdsgiver er brudt igennem til boksrummet i den lokale Union Bank filial og er ved at stjæle guldbarer for 10 milloner dollars. De finder også de forsvundne hunde og lukker dem ud. Arthur Shelby er ikke hårdkogt nok som forbryder til at gøre drengene eller hundene fortræd, så han slipper dem alle fri og Morgan-brødrene er flygtet, fordi Pete skræmte dem med en insektfilm.
Alt ender uden at nogen kommer til skade og Alfred Hitchcock overvejer endda at låne togdrageubåden af Shelby, om ikke andet så for at lære at køre med dobbelt udkobling.

Endnu en gang kan man undre sig over at trusler på livet med skydevåben åbenbart hverken er strafbart eller noget at tage sig af. Hvis USA er et galehus, så er Californien den lukkede afdeling. Huler, der vender ud mod kysten og kan bruges af smuglere eller i denne bog guldtyve, er lidt af en kliche. Men måske vil Californien ende sine dage, ikke i et stort jordskælv, men simpelthen i en kædereaktion af kollapsende skjulte huller, huler og tunneler.
På dansk er den her bog nummer to, men faktisk er den nummer 14 i serien, så den henviser til en stribe af de andre bøger.
Show Less

Publication

[Kbh.] : Lademann, [1972]

Description

When five dogs disappear from a seaside town and a dragon is sighted off-shore, the three investigators look into the situation.

User reviews

LibraryThing member Marcel1972
A great and easily read mystery.
LibraryThing member Marcel1972
A very good mystery that is easy to read.
LibraryThing member burnit99
The Three Investigators pursue a mystery involving five missing dogs at a seaside town, a coughing dragon (natch) and a huge gold heist. Not great literature, just a welcome bit of nostalgia for a favorite boyhood suspense series.
LibraryThing member KevinCannon1968
Every so often I like to leave the stack of 'adult' books to one side and enter the realm of good children's literature.

In this case it was to return to a series of books I last read over 40 years ago and have fond memories of.

Alfred Hitchcock's Three Investigators series is definitely a bit dated
Show More
by modern standards but works great as a medium to lose yourself in for a few hours without having to worry about convoluted twists and turns.

As a kids book this is exciting and entertaining - I used to look forward to reading the series in the same way as my son reads Harry Potter today. It is certainly not on a par with expertly crafted childrens novels today but still makes a fun read.

As an adult I just loved it for the memories of childhood spent reading these & Enid Blyton's books on long cold winter evenings (before we had video games and more than 3 TV channels)

3 Stars for the book and one for the memories, so 4 Stars in total
Show Less
LibraryThing member rosalita
Jupiter, Pete and Bob set out to solve the mystery of missing dogs in a small California coastal town, which may or may not be connected to the appearance of a large coughing dragon in the waters off the coast. It's pretty standard fare for the boys and enjoyable mostly for their interplay.

Language

Original language

English

Original publication date

1970

Physical description

170 p.; 20.7 cm

ISBN

8715037517 / 9788715037511

Local notes

Omslag: I. B. Penalva
Omslaget viser en drage og to drenge
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra amerikansk "The Mystery of the Coughing Dragon" af Mona Giersing
Lademann - Alfred Hitchcock og De tre Detektiver, bind 2
Side 53: Kviksand findes næsten kun i tropiske lande.

Pages

170

Library's rating

Rating

½ (64 ratings; 3.7)

DDC/MDS

813.54
Page: 0.5422 seconds