Gidselflyet

by Alistair MacLean

Other authorsJohn Denis (Author)
Paperback, 1987

Status

Available

Call number

823

Library's review

USA, ca 1980
Den store mesterkriminelle Mister Smith sidder i Fresnes fængslet og planlægger det næste store kup. Udenfor er hans sammensvorne Siegfried Dunkels ved at bane vejen ved at få en plastikkirurg til at lave en mand Cody Jaggers om til en kopi af Joseph Eamonn Pearse McCafferty som er
Show More
leder af sikkerheden på Air Force One. Men Dunkels ved ikke at Cody er russisk agent.
Smith ønsker at knuse Malcolm Philpott og UNACO og vil også gerne have hævn over præsident Warren G. Wheeler.
Smith flygter fra fængslet, får Dunkels til at kidnappe McCafferty og bytte ham med Jagger. Flyet letter, men ombord er Sabrina Carver, som dels er UNACO agent og dels har fået en lille mistanke til "McCafferty". Dunkels har tænkt sig at udlevere McCafferty til KGB i stedet for at dræbe ham og i den hele taget gør folk ikke rigtig hvad Mister Smith havde tænkt sig.
McCafferty slipper selvfølgelig fri. Og skygger Dunkels til det slot, hvor Smith har alle gidslerne (pånær en, Hawley Hemmingsway, som Jagger har skudt).
Philpott gætter på at russerne har en finger med i spillet og presser dem til at hjælpe en smule, så han selv kan komme ind i landet.
Et af gidslerne, en sikkerhedsmand ved navn Brad Cooligan, flygter vha Sabrina og en lille arabisk fyrstesøn Feisal. En arabisk håndlanger Achmed Fayeed, forsøger at voldtage Sabrina, men bliver dræbt af McCafferty, der nu udnytter at Jagger ligner ham til forveksling.
Smith har forberedt sig, så han tager gidslerne med til en skjult klippegrotte, men Sabrina er fulgt efter og røber skjulestedet for Philpott.
Smith får fat i løsesummen, men russerne får fat i Smith, som så er forberedt for at kunne dukke op i en senere bog.
Efter nogle flere forviklinger vinder de gode og de onde taber.

Udmærket knaldroman med "den onde, men ædle skurk", "den helt onde håndlanger", "den psykopatiske håndlanger", "den ædle helt", "blondinen, der skal reddes ikke en, men flere gange" osv på rollelisten
Show Less

Publication

[Kbh.] : [Gyldendal], 1987.

Description

Someone wants revenge, and the target is the President's plane. When the mission looks impossible, the world calls upon UNACO. The world's most ingenious international criminal is bent on revenge... * Two men with the same name and the same face* And six of the most important men in the world aboard the President's plane... Who pushed the button that destroyed Air Force One? Why must everyone be killed? Are they really dead? In this game of deception only UNACO and its daring team can be trusted to join the gamble - but can they win?

Language

Original language

English

Original publication date

1981

Physical description

245 p.; 20 cm

ISBN

8700125822 / 9788700125827

Local notes

Omslag: Poul Lange
Omslaget viser et landkort og en detailplan over et fly
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Oversat fra engelsk "Air Force One is down" af Bitten Søderberg

Other editions

Pages

245

Library's rating

Rating

(10 ratings; 3.4)

DDC/MDS

823
Page: 0.6344 seconds