Front runner : a Dick Francis novel

by Felix Francis

Hardcover, 2015

Status

Available

Call number

823.92

Library's review

England, London, ca 2015
Dave Swinton er 29 år gammel og succesrig jockey, men han har dummet sig. Han har skjult ca 200000 pund for skattevæsenet. Han synes selv at det er rimeligt nok, for han har selvangivet resten, dvs ca 1000000 pund, men nogen har opdaget det og afpresser ham. Han har holdt
Show More
en hest lidt tilbage, så han tabte et løb, han ellers ville have vundet. Det er strengt forbudt.
Han kender Jeffrey (Jeff) Roosevelt Hinckley, som er detektiv for British Horseracing Authority. Og betror sig til ham i et håb om at der vil ske et mirakel og at han selv slipper for at komme i fedtefadet.
Jeff har ikke selv bil, så han får et lift med Dave til Newbury, hvor denne skal dyste. Her møder Jeff en Derrick Smith, som er en hesteejer, han har hjulpet for nyligt med at afværge en kidnapping af en af dennes heste. Derrick introducerer ham til en Sir Richard Reynard og Viscount Godfrey Marylebone. En par mænd står og skændes udenfor og Jeff er klog nok til at tage et billede af dem på sin iPhone. (De viser sig senere at være Martin Reynard og Bentley Robertson). Jeff er 32 år og single efter at hans forlovede Lydia fik nok og fandt en anden. Jeff har en storesøster Fave på 44. Faye er gift med Quentin Calderfield og han og Jeff er ikke de bedste venner, men kan dog godt være i stue sammen.
Jeff bliver tilkaldt af Dave igen og nu mener denne at vide hvem afpresseren er, men han vil ikke sige mere over telefonen. Da Jeff dukker op bliver han skubbet ind i en tændt sauna og døren bliver blokeret. Jeff tror det må være Dave, der har gjort det, for han hører Daves mercedes køre og garageporten lukke. Han har ikke tænkt sig at dø i en sauna, så han kommer ud via et hul, han graver i væggen efter at have opgivet døren. Han tilkalder politiet og de kan til gengæld lidt senere på dagen fortælle ham at de har fundet Daves bil udbrændt og med et forkullet lig i. Har Dave begået selvmord? Det giver ikke megen mening. Og hvorfor skulle han forsøge at myrde Jeff? Politiet får bekræftet at det var Dave i bilen og fortæller Jeff at de stopper efterforskningen omkring mordforsøget på ham.
Jeff melder forsigtigt videre til sin chef, Paul Maldini, men uden at fortælle alt. Næsten alle kunne lide Dave, men Jeff borer lidt mere og finder et par trænere, der ikke var så begejstrede for Daves vane med at bede om mere i honorar som "en gave". Jeff leder også for at se om han kan finde eksempler på løb, som Dave måske tabte med vilje. Dave var uhyggeligt god som jockey, men Jeff finder faktisk et par plausible eksempler. Jeff får et tip om en mand, Leslie Morris, der hjælper en anden med at vædde for ham, fordi denne er i livslang karantæne. Han skygger Morris, mens denne vædder på et løb. Han sætter 500 pund ved flere bookmakere og vædder på alt andet end favoritten. Og som Jeff havde gættet på, så styrter denne i løbet og Morris indkasserer store gevinster. Jockey'en Bill McKenzie er kørt på hospitalet ovenpå styrtet og det så heller ikke ud til at være snyd ifølge videoovervågningen, men Jeff er sikker på at han har fat i tampen. Jeff møder en Henrietta Shawcross på væddeløbsbanen Sandown Park. Her er han blevet inviteret op i loungen af Derrick. Denne fortæller vidt og bredt de andre om hvordan Jeff reddede en af hans heste fra en kidnapper. Senere bliver Jeff stukket ned hjemme hos sig selv, da han har haft fat i Bill McKenzie efter endnu et styrt.
Han redder på et hængende hår livet takket være en snarrådig kirurg, men knivstikkeren og hans medkumpan når at stikke af. Henri har brugt tid på at lede efter ham siden sidst de sås og hun køber nyt tøj til ham uden knivstikshuller. Han har læst lidt på lektien og ved at hun snart fylder 30 og vil arve en stor formue efter sine afdøde forældre. Indtil da er det hendes onkel, sir Richard Reynard, der bestyrer den. Han har en nevø, Martin, som Jeff har set engang tidligere i en lidt skummel situation. Efter at Henri er gået igen, dukker knivstikkerparret op igen og truer sig ind. Jeff er tidligere kampsoldat og denne gang er han bedre forberedt, så knivstikkeren får en grydefuld kogende mælk i ansigtet og flygter. Jeff får kigget på ham denne gang, så han kan finde ham i forbryderalbummet. Darryl Gareth Lawrence er godt kendt af politiet og ikke for det gode.
Efter knivstikkeriet er politiet mere interesseret i sagerne og de tror ikke længere at Daves død var selvmord. Han døde i bilbranden, men måske var han lænket til rattet med kabelstrammere?
Jeff bliver udskrevet fra hospitalet og hans søster Faye tilbyder at han kan bo der et stykke tid til han er kommet helt til hægterne igen. Han plager Leslie Morris for at finde ud af hvor pengene til væddemålene kom fra, men Leslie påstår at det er hans egne pensionspenge.
Darryl bliver dræbt af et tog i undergrundsbanen og hans makker Banks bliver anholdt for at have skubbet ham. Jeff får et par jockeyer til at fortælle hvad de ved og hvordan de er blevet afpresset af Leslie Morris, så han ryger også ind. Leslies søn Andrew har gjort sig usynlig, men han er sikkert et godt bud på Leslies medhjælper ved drabet på Dave og mordforsøget på Jeff.
Jeff tager på juleferie til Cayman Islands med Henri og selv om han godt ved at familien er hovedrig, bliver han alligevel overrasket, da det er med privatejet jetfly, de flyver fra Luton. Med om bord er Sir Richard og Lady Mary Reynard. Theresa Reynard, Bentley Robertson, Henri, Jeff, Derrick og Gay Smith. Ideen er at holde bestyrelsesmøde for Reynard Shipping selskabet der, for skattereglerne gør det smart at have hjemsted på Cayman Islands. Martin, som er gift med Theresa, er taget i forvejen. Bentley Robertson er lun på Henri, men det er slet ikke gengældt.
Jeff og Henri hygger sig sammen og Jeff er glad for at hans mange syninger holder. Han snakker med en politimand Detective Chief Inspector Owens hjemme i England og denne har en interessant teori om at Dave blev dræbt, fordi han havde opdaget at det var Morris, der afpressede ham og derfor truede ham med afsløring og en ikke ringe mængde bank til gengæld. Morris er en gammel skrøbelig mand, men det er hans søn ikke.
Henri og Jeff tager på dykkertur med Martin, Bentley og to dykkerinstruktorer. Turen ender på hospitalet for Jeff for hans iltflaske indeholder kulilte. Jeff mener at det ikke kan være et uheld og mistænker Martin, der bliver sur over det.
Jeff smugkigger i Henris bestyrelsespapirer og det går op for ham at Martin måske har dummet sig og er blevet skattepligtig i England. Og da han sidder i bestyrelsen for Reynard Shipping, så er der pludseligt et flertal af bestyrelsen, der er skattepligtige i England og dermed bliver selskabet skattepligtig i England og ikke i Cayman Islands. Det kan blive meget dyrt. Henri opdager hans smugkiggeri og bliver rasende. Imidlertid afbrydes de af Sir Richard og Bentley, der dukker op og giver Jeff marchordre. De får ham med i en bil og da han opdager at de ikke kører mod lufthavnen og vil ud, bliver han truet med en pistol. Deres plan er at få ham i en våddragt og tippe ham ud over kanten på Cayman Trench. De mener det helt alvorligt. Jeff har en lille trumf i ærmet, for han har set at Martins kone, Theresa, og Bentley har et forhold og det er Sir Richard ikke klar over. Det distraherer Sir Richard nok til at Jeff får fat i pistolen og da det ikke er nok til at stoppe de to andre, ender det med at Jeff skyder og dræber Bentley. Det sætter en stopper for Sir Richards handlekraft og han flygter i sin bil. Senere bliver han fundet i en garage, hvor han har begået selvmord med kulilte. I et lakonisk afskedsbrev siger han undskyld for det hele.
Martin siger også undskyld og Henri får det hele forklaret af ham, så hun kommer tilbage til Jeff.
Martin har været idiot nok til at udløse hele affæren, men altså ikke stået bag de morderiske forsøg på at få dækket over den. I England får Leslie Morris og hans søn Andrew en mordsigtelse på halsen for drabet for Dave og Leslie forsøger at skyde skylden på Andrew. Men det er ikke klogt.

Bogen er elementært spændende, men Jeff er meget hurtig til at hoppe ud af sygesengen efter nærdødsoplevelsen med knive. Og lidt for langsom til at opdage hvem skurken er. Jeff har været efterretningsofficer i Afghanistan og har derfor gode evner til at klare sig i en skarp situation.
Show Less

Publication

UK : Michael Joseph, 2015.

Description

Fiction. Literature. Suspense. Thriller. HTML: Jefferson Hinkley is back in the newest Dick Francis thriller by the New York Times-bestselling author of Damage. In his role as an undercover investigator for the British Horseracing Authority, Jeff Hinkley is approached by a multi-time champion jockey to discuss the delicate matter of losing races on purpose. Little does he know that the call will set off a lethal chain of events, including the apparent suicide of the jockey and an attempt on Hinkley's own life. Never one to leave suspicious events alone, Hinkley begins investigating the jockey and the races he may have thrown. But there are others out there who intend to prevent his inquiry from probing further . . . at any cost..

User reviews

LibraryThing member Virginia51
I loved this edition of a Dick Francis book. His son is keeping up the great stories. This one just kept surprising me.
LibraryThing member themulhern
Trivial and forgettable, but not nearly as bad as the previous. Jeff Hinckley is an investigator, so there is no opportunity to for an exploration of an interesting hobby tangentially connected with racing. He is a bit clueless at the very beginning of the book, and his cluelessness drags on for
Show More
very long.

There is some mildly interesting stuff about tax law in the UK.
Show Less
LibraryThing member tjsjohanna
Mr. Francis brings back the hero from "Damages", BHA investigator Jeff Hinkley. There are a number of plot lines going on which confuses things for awhile. Overall entertaining.
LibraryThing member skraft001
Not the best book by Felix Francis. The motive for murder was really weak, the thought of a socaialitte being interested in Jeff Hinkley is far-fetched and the character development was rather poor.
LibraryThing member kmartin802
Jeff Hinkley is an investigator for the British Horseracing Authority. When the story begins he is dealing with some depression because his long-term girlfriend has moved out and taken up with a man who has a much less dangerous lifestyle. Jeff is also called be a friend who is also a jockey who
Show More
has an interesting story to tell. He is being blackmailed to throw races. Jeff begins investigating and the next thing he knows someone attempts to kill him and succeeds in killing his jockey friend.

Meanwhile, he attends a luncheon at a racetrack upon the invitation of the man who owns the horse he saved from kidnapping in the previous book and also meets an interesting woman. Henri Shawcross is a British socialite who runs her own business. She is there with her uncle Sir Richard Reynard who is considering purchasing some race horses of his own. Before their relationship can really develop, Jeff is attacked again this time by two men with knives.

When Jeff gets out of the hospital, he continues to investigate the blackmailing scheme and furthers his romance with Henri. She invites him to spend Christmas with her and her family - her uncle and his wife, her cousin and his wife - in the Cayman Islands. This should get him away from further murder attempts but it does not.

This was an interesting story filled with lovely descriptions of the Cayman Islands, lots of information about diving, and great details about British horseracing. I enjoyed it very much and hope that Jeff Hinkley's adventures are not over.
Show Less
LibraryThing member infjsarah
The Francis thrillers are always quick, easy reads and this is no exception. This one is very much to the formula as a sole protagonist chases the bad guys who for no apparent reason want to kill him. The reason is an interesting one and maybe not as far fetched as you think. Panama Papers anyone?
Show More
I really didn't like the romance plot though - it would have been a better book without the woman at all.
Show Less
LibraryThing member smik
I think it is high time that we admitted that Felix Francis isn't just his father's son, that he writes a cracking good novel all on his own. Publishers could take " A Dick Francis novel" byline off the cover.

Jeff Hinkley first appeared in DAMAGE His work with the BHA involves hunting down gradt
Show More
and corruption in the British Horseracing industry. The BHA gets a phone call tip that someone is putting on bets for a banned person and in checking this out Hinkley works out that the scheme also involves jockeys deliberately losing races. In the course of a day he is invited to a private room at the race course where he sees two men having an argument. He does not realise the significance of his observation at the time, but takes a photo of them on his phone. This will eventually have serious consequences.

The characters in this story are well drawn and the plot quite believable, with the action fairly racing along. Certainly if you enjoyed the novels written by Dick Francis you will enjoy this one.
Show Less
LibraryThing member librisissimo
Felix is getting better as a writer, but he still does not have his Dad's insider's command of racing, although he probably does better than most with the sport.

Language

Original language

English

Physical description

424 p.; 24 cm

ISBN

9780718178840

Local notes

Omslag: www.asmithcompany.co.uk
Omslagsfoto: Dan Rowley / Colorsport / Corbis
Omslaget viser to ryttere på en væddeløbsbane
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Side 314: Sometimes when the sun finally disappears, you can see a flash of green.
Side 321: He would do almost anything to win a race, even if it was not entirely within the rules. He considered that life itself was a series of games, and that winning was all that mattered. That's why his marriage broke down. He was never prepared to lose an argument and he would never admit he was wrong, even if he knew he was.

Pages

424

Library's rating

½

Rating

½ (40 ratings; 3.6)

DDC/MDS

823.92
Page: 0.5073 seconds