Jan & Co. ordner alt : Drenge-Detektivroman

by Knud Meister

Other authorsCarlo Andersen (Author)
Hardcover, 1942

Status

Available

Library's review

Danmark, ca 1942
Indeholder "1. Et Maleri til 200.000 Kr", "2. Juveltyverierne", "3. Jan bliver Ven med Portieren", "4. Erling ankommer", "5. Flere mærkelige Personer", "6. Angaaende Katte", "7. Et Skud!", "8. Begivenhederne tager Fart", "9. Erling forsøger sig som Detektiv", "10. 'Boy' gør et
Show More
Fund", "11. En telefonisk Aftale", "12. De rejser allesammen", "13. Men hvad nu?", "14. Endelig ser Krag Maleriet!", "15. Forklaringen paa det hele".

Jan Helmer og hans skolekammerat Erling Krag manipulerer deres familier lidt til at begge familierne skal holde efterårsferie ved Storebæk. På Storebæk Badehotel bor for tiden en hr Thomas Smith, som er kendt fra aviserne for et mislykket forsøg på at smugle et Rembrandt maleri ind udenom tolden. Han vil godt sælge det for 250.000 kr, har han ladet vide. Jans far, kriminalkommissær Mogens Helmer, har travlt med nogle juveltyverier og har via politiet i udlandet fået melding om at et par forbrydere Karnoff og Schleisner måske står bag. Så Jans far kommer ikke med ud til deres nyindkøbte sommerhus i første omgang og resten af familien tager et par værelser på badehotellet. Schmidt og hans sekretær, frøken Winther, opfører sig lidt muggent, men de har en forklaring om en punktering i deres bil. Bilen er ellers en stor, lav, sølvgrå, flot bil, som Jan kigger på i garagen. Han undrer sig dog lidt over at værktøjskassen også ser spritny og ubrugt ud.
Om natten breder mystikken sig. Schmidt bliver forskrækket over noget og affyrer et skud, der dog ikke rammer nogen eller noget. Og næste nat bliver han bedøvet med et insektmiddel, men der bliver ikke stjålet noget og han vil ikke anmelde det til politiet. En disponent Jørgensen opfører sig også lidt underligt og Jan, Erling og Boy går en tur i skoven og følger hans spor til de finder en nedgravet kuffert med en tøjbylt med masser af smykker i. De tager smykkerne med tilbage efter at have gravet kufferten ned igen og skjult sporene. De gemmer juvelerne i trappen ved Helmer-familiens nye sommerhus og tilbage på hotellet ringer Jan til sin far og får ham til at komme senere på dagen.
Desværre finder næsten alle de mistænkte på at tage væk fra hotellet. Heldigvis kommer søspejderne forbi og kan hjælpe. Schmidt og frøken Winther har lavet et fupnummer med en direktør Holst og solgt ham en Rembrandt kopi for 200.000 kr, men de bliver snuppet og Holst får pengene igen. Frøken Winther er faktisk en mand i forklædning og hedder Karnoff. Schmidt hedder tilsvarende Schleisner og de to er smykketyve. Jørgensen har hugget byttet fra juveltyverierne fra dem. Men nu er både Karnoff og Schleisner og to af deres håndlangere og "Jørgensen" bag lås og slå.

Jans mor hedder konsekvent kun Fru Helmer og er evigt ængstelig. Jan og Erling er kække drenge. Lis bruger makeup og bliver drillet. Erling er tyk og bliver drillet. Genrelitteratur, men på bagsiden findes anbefalinger af både en højtstaaende Politimand, en Kommunelærer og en Præst, så bogen må være god.
Show Less

Publication

Kbh. : Barfod, 1942.

Description

Detektivfortælling.

Language

Original language

Danish

Physical description

93 p.; 20.7 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Det er et godt gæt, at omslaget er tegnet af Henry Thelander, men det står ingen steder
Omslaget viser en flok drenge, der hopper fra en motorbåd over på en anden motorbåd, mens der skydes mod nogle betjente i den ene båd
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Barfods Forlag Jan-bøgerne, bind 4
Barfods Bog-Forlag
DrengeDetektivroman
Aktieselskabet Oluf O. Barfod & Co.s Forlag
På bagsiden findes anbefalinger af både en højtstaaende Politimand, en Kommunelærer og en Præst, så bogen må være god. Dette eksemplar er dog 3. oplag og mangler en del sider, så det ryger til papirgenbrug.
Side 61: Du kæmpemæssige, gamle hæderkronede Kineser!
Side 61: Du overnaturligt store, ældgamle, fantasifulde og paa enhver Maade storartede Kineser!

Other editions

Series

Pages

93

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.1505 seconds