De fem og de giftige slanger : en ny historie med Enid Blyton's personer

by Claude Voilier

Hardcover, 1991

Status

Available

Call number

843.914

Library's review

England, ca 1980
En familie med tre børn, Julian på 13, Anne på ni et halvt og Dick på 11, har sendt dem alle på kostskole. Anne er på pigeskolen Gaylands Kostskole, hvor også deres kusine Georgina på 11 år går. Georgina insisterer på at blive kaldt Georg, også på kostskolen. Georgs
Show More
far, Henry Quentin er en internationalt kendt videnskabsmand og skal til Martinique til en vigtig kongres. Han har inviteret børnene med. Alle bor ved hans gode ven og skolekammerat, doktor Paul Arnal. Dennes søn, Erik, på nitten år, henter dem i lufthavnen. Arnal forsker i slangegift og har lige haft indbrud, så derfor havde han ikke tid til selv at hente dem. Han mistænker en anden videnskabsmand Ragus for at stå bag, men har ingen beviser. Ragus har altid to livvagter med, den ene er kæmpestor Félice (Herkules) og den anden Simon (Abekatten) er meget snu. Arnal har til gengæld Victor, som er en rar gammel neger med hvidt hår. Ovenfor for Arnals hus ligger slottet Dubuch, som er en lidt uhyggelig ruin. Børnene kommer ind i Arnals laboratorie og får vist hvordan man malker gift af pilehoved-slangerne til brug for fremstilling af modgift. På Martinique er også vulkanen Pelée, der den 8. maj 1908 sendte en pyroklastisk lavine ned over hovedstaden Saint-Pierre og dræbte næsten alle 28000 indbyggere i byen. På en tur ned til byen får de øje på Ragus, der kaster onde blikke på Erik. Og på vej væk forsøger Ragus vist at køre deres bil af vejen, men der sker ikke noget.
Næste dag tager Erik og børnene og Tim ud sammen med Arnal og to af hans hjælpere. Arnal får fanget fem pilehoved-slanger og er godt tilfreds. Men de kommer hjem til et laboratorium, der har været forsøgt brændt af. Det er dog ikke lykkedes og skaderne er stærkt begrænsede. Brandchefen mener at Arnal må have fjender, for telefonledningen var klippet og bilerne punkteret, så det tog tid at alarmere brandvæsenet. Georg og Tim finder et rødt tørklæde, der ligner det, Ragus håndlanger Abekatten bruger, men det er jo ikke bevis for noget. Arnal kontakter sin gode ven, politikommissær Bariot, og de Fem tænker at de kan gøre gavn ved at holde godt udkig. Næste dag får alle et chok, for Arnal ligger bedøvet hen over sit skrivebord efter at have åbnet en pakke. Udover en bedøvelsesgas indeholdt pakken også et brev med en trussel om at det kunne have været en bombe og et "tilbud" om at Arnal skal komme til et møde på Dubuch næste morgen klokken syv og alene! Børnene tænker at Ragus nok holder øje med andre voksne, men ikke nogle børn, der leger på stranden, og derefter stille sniger sig op til ruinen. Det er rigtigt nok og de overværer at Ragus truer Arnal, hvis han ikke vil sælge sine formler til ham. Arnal siger højlydt nej og går igen. Georg har gemt sig ved Ragus' bil og overhører at han siger til sine to mænd at Arnal får brug for et nyt laboratorium, når natten er omme. Det lykkes Georg at få Arnal til at lytte til sig og han lægger en slagplan for at forsvare sig. Men der sker ikke noget. Hverken den nat eller de næste tre nætter. Men et par nætter senere opdager Victor at telefonen er afbrudt. Angriberne prøver at tænde ild, men børnene og Victor smider ting efter dem inklusive elpærer, der giver et lidt skræmmende knald, når de springer. Det holder dog ikke angriberne fra livet ret længe. Ragus kaster en frakke over Tim, så den ikke kan se og da den løber omkring inde i laboratoriet kommer den til at befri nogle af slangerne. Victor bliver bidt, men hvem skal give ham modgift? Georg gætter på at hun godt kan køre en bil og har heldigvis ret. Hun kører ned og henter Arnal, der kommer med tilbage og giver Victor modgift. Angriberne er stukket af imens, men de har efterladt tydelige beviser og Victor kan vidne mod dem. Politiet når dog ikke at få fat i dem før de har gjort sig usynlige.
Et par dage efter skal Arnal og hr Quentin til konference og kører afsted. Erik følger efter i en anden bil, men Arnals bil bliver stoppet på vejen og han bliver frarøvet sin mappe. Det gør dog ikke så meget, for Georg har med Eriks hjælp byttet formlerne ud med gammelt papir. Triumfen er dog kortvarigt, for næste dag opdager de at Erik er blevet bortført og der kommer et tilbud fra Ragus om at bytte ham med de rigtige formler. Der er ingen vej udenom, men Georg får en ide med at børnene kan tage en tur op i nærheden af mødestedet på Pelée bjerget. Det lykkes for Georg og en hjælper Melchior at finde Erik og få ham med. Igen lykkes det for banditterne at slippe væk, men grebet er ved at strammes. Næste dag får Tim øje på de tre, der er ved at få en båd i vandet. Han overfalder dem og i det efterfølgende slagsmål får Erik hjælp af nogle fiskere og banditterne bliver holdt tilbage til politiet kommer.
Alt ender godt og Tim får et nyt halsbånd.

Dette er en ny forfatter på de sædvanlige personer og peppet op med tegninger på hver anden side. Det hele virker tyndt og der skal helst ske noget usandsynligt for hver fem sider.
Show Less

Publication

Kbh. : Grafisk, 1991.

Description

Krimi. Georg, hendes hund Tim og vennerne Julian, Dick og Anne er på ferie på Martinique hos en videnskabsmand. Da nogen forsøger at stjæle hans formler, tager De 5 affære.

Language

Original language

French

Original publication date

1978

Physical description

134 p.; 20.3 cm

ISBN

8711080388 / 9788711080382

Local notes

Omslag: Ernst Køhler
Omslaget viser to drenge, to piger og en hund. I baggrunden ses et snedækket bjerglandskab
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Illustrationer: Jean Sidobre
Oversat fra fransk "Les Cinq aux Rendez-Vous du Diable" af Annette Klubien
Der står godt nok Rendez-Wous i bogen, men det tror jeg næppe.
De Fem, bind 36
Side 28: I skal bare vide, at lansespidsen eller pilehoved-slangen, som den også hedder, er i familie med klapperslangen. Der er to slags her: Bothrops atrox og Bothrops lanceolatus.
Side 44: Disse dyr kan mærke et vulkanudbrud to dage før det sker. De forlader bjergtoppen for at glide ned på sletten. Denne masseudvandring burde have advaret befolkningen og have fået dem til at flygte. Men nej! Befolkningen gjorde ingenting.

Pages

134

Library's rating

½

Rating

(4 ratings; 3.1)

DDC/MDS

843.914
Page: 0.3836 seconds