Arrels : el món que torna : Transhumància

by Revista Arrels (Editor)

Magazine (paper), 2022

Status

Available

Call number

625.7:636.3 ARR

Barcode

1000000059

Language

Publication

[Barcelona] : Som la cultura de tots, 2022

Més informació

Revista Arrels. Núm. 6. Primavera 2022

És el moment de sortir de l’estable i fer camí cap als prats generosos que alimentaran el bestiar els mesos del bon temps. Aquesta primavera, compartim les rutes de transhumància amb els ramats d’ovelles, cabres, vaques, eugues i rens i amb els pastors que els menen. Hi descobrim un estil de vida ancestral basat en el respecte mutu entre la natura i els humans. Un estil de vida en perill d’extinció, però que, per poc que ens hi endinsem, ens dona resposta a grans reptes del món d’avui: fent la transhumància hem contribuït a mantenir viva la biodiversitat dels ecosistemes, a conservar un patrimoni cultural i paisatgístic ric i profund, a entendre com ha de ser la nostra relació amb els recursos que ens regala l’entorn. Us hi expliquem històries d’aquí mateix, però també de la cañada real de Navarra, dels tratturi que recorren les vaques al sud d’Itàlia i, fins i tot, de les planúries nevades que els nènets solquen amb els trineus arrossegats per rens als confins de Rússia.

Perquè els camins de la transhumància són més infinits del que sembla i tots porten cap al nostre punt de trobada, que és el món que torna.

SUMARI
- Vida: Editorial / Opinió: Una conversa pendent, per María Sánchez / Arrelats / Any 1: Garriguella, un poble on respirar / Entrevista: Vasilis Vasilas, formatges contra l’aïllament / Cos a cos: Criar al poble o a la ciutat?/ Sàvies: Núria Albà, l’artista del cor ferit
- Terra: Anem de cañada! / La terra dels tratturi / La mirada del pastor / El món dels nènets / Les carrerades de la vida / Perseguint l’eterna primavera / El camí de tornada, al galop / Els últims esquellers / Tornar al camí de Marina / La bona guardiana
- Mans: Oficis: Olors que expliquen històries / La pagesia que ve: Josep M. Coll / Iniciatives: un somni ecològic / Decoració: mobles fets de respecte / Moda: la segona pell del nadó / El que no sabíem de les roselles / Ens inspira / Quadern de camp: primavera.

Physical description

210 p.; 27 cm

ISBN

ISSN: 2696-5089

Original language

Catalan
Page: 0.0852 seconds