Arrels : el món que torna : Muntanyes

by Revista Arrels (Editor)

Magazine (paper), 2021

Status

Available

Call number

39 ARR

Barcode

1000000060

Language

Publication

[Barcelona] : Som la cultura de tots, 2021

Més informació

Revista Arrels. Núm. 4. Tardor 2021

En el silenci de la tardor, hem sentit la veu de les muntanyes i ens hem preguntat què tenen perquè -bé sigui als cims, bé a les valls- ens facin sentir tan a prop del món que torna. El quart número d’Arrels és una invitació a descobrir diverses maneres de viure a la muntanya a través de persones que hi han trobat un lloc propi. La muntanya no els ho ha posat fàcil, però l’han entès i s’hi han sabut aliar. I, llavors, les altures han deixat de ser un mer espai de fugida per convertir-se en el seu refugi. Tal com escriu la pastora Vanesa Freixa, “la muntanya és sinònim de solitud i plenitud, de poca gent, de trobades esporàdiques, d’intercanvi de vivències terrenals, de paraules, de cultura antiga. La muntanya també és humana. Habitada, cultivada, culta”. Us convidem a redescobrir-la.

SUMARI
- Vida: Editorial / Opinió: Per arrels, les meves, per Marta Pontnou / Arrelats / Any 1: Una vida que enamora / Entrevista: Azra Talat Sayeed, líder camperola paquistanesa / Cara a cara: De dia o de nit? / Sàvies: Neus Barnés: la memòria del recuit.
- Terra: El camí que marca la Lluna / Trencalòs, el senyor de les muntanyes / Per sempre a Vilamitjana / Què ens diuen les muntanyes? / Història d’un refugi / L’Himàlaia que hi ha en mi / Un amfibi a la Vall Fosca / Per què creixen les muntanyes? / Abans no arribi l’hivern / La vinya heroica / El Gautxo, un cabrer de la Noguera.
- Mans: Fes-t’ho: un test de drap de llana / Fes-t’ho: un conreu aquapònic / Innovació: l’hort robotitzat / Història d’una eina: la balança romana / Un edifici que és natura / Nova vida per a les cadires / Remeis de l’àvia: prevenir refredats / Jerseis amb ànima / Biblioteca: Elena Bartomeu / Quadern de camp: tardor.

Physical description

210 p.; 27 inches

ISBN

ISSN: 2696-5089

Original language

Catalan
Page: 1.9807 seconds