Descobrir : Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus : GR11

by Revista Descobrir (Editor)

Magazine (paper), 2021

Status

Available

Call number

796.5 (PIR GR11) DES

Barcode

1000000255

Language

Publication

Barcelona : SOM, 2021. ISSN: 1138-2813

Més informació

Revista Descobrir. Núm. 280. Agost-Setembre 2021

Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus és el número doble d’aquest agost-setembre, un dossier que ha suposat muntar una expedició pels Pirineus, i tota la logística derivada per travessar a peu la serralada, un repte exigent i apassionant. La revista recull el relat de l'expedició que durant tres setmanes va recórrer el Pirineu a peu pel GR 11, entre el cap de Creus i el Tuc de Molières, a la Vall d'Aran.
La crònica del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz recull les experiències viscudes, i també el testimoni de gent que anaven trobant pel camí al llarg de la Transpirinenca, i que expliquen com és la vida als Pirineus conduint un tractor, gestionant una casa rural o guardant un refugi. Tot il·lustrat amb fotografies espectaculars dels Pirineus que inclouen paisatges rurals d'alta muntanya: poblets de pedra i pissarra, bordes al costat de rierols, cabanes de pastor amb les seves cledes... Amb els codis QR que trobareu a les pàgines de la revista, podreu accedir als sons de la muntanya i la natura, on no hi falten els ramats i el so de les esquelles, ni tampoc les tempestes i les passes sobre bosc, pedres i neu.
L'experiència de la Transpirinenca també la podeu seguir a través del web https://www.descobrir.cat/transpirinenca/ , que inclou fotografies espectaculars de la gran aventura viscuda als Pirineus, els sons recollits a la muntanya durant la travessa i uns textos molt suggeridors que ens conviden a agafar la motxilla i viure en primera persona l'autenticitat de les nostres muntanyes. Els set membres de l’expedició DESCOBRIR han estat tres setmanes de ruta: 21 etapes, més de 400 km, més de 20.000 m de desnivell acumulat, 6 cims, 39 valls. Tot per explicar-vos i mostrar-vos aquesta autèntica aventura que és creuar els Pirineus catalans. Sempre diem que al nostre país hi tenim de tot i que no cal anar lluny per viatjar en tota l’amplitud del terme. Fèiem curt: el camí pot ser èpic. El que hi ha en aquesta revista és un cant d’amor a la muntanya pirinenca i al patrimoni cultural que preserven els seus habitants. Una història de superació i compromís.

SUMARI
- Món descobrir, per Laia Creus Badia: "Boumort. Fent xarxa en territori indòmit" / "El vi català s’adapta als nous temps" / "Viure a la ciutat modifica els gens els ocells" / "El patrimoni obert de bat a bat"
- Dossier central. GR 11 Transpirinenca: La gran aventura dels Pirineus (reportatge fotogràfic) / Comença la gran aventura dels Pirineus: l'expedició es prepara per sortir del cap de Creus / I la mar queda enrere: recorrem el cap de creus i el massís de l'Albera / L’hora de la veritat: arribem a l’alta muntanya: Ens endinsem al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser / Cotes altes i molts reptes: Els estanys ens acompanyen per la Cerdanya i Andorra / Les muntanyes vives de les valls d’Àneu: Som en els dominis del Parc Natural de l’Alt Pirineu / Objectiu: el tuc de Molières: Ja hem arribat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i a la Vall d’Aran
- El Dossier central també inclou: Els sons de la natura / Els consells del guia: preguntes amb resposta / Una cultura i un patrimoni mil·lenaris / Com fer les millors fotos: les recomanacions de l'expert / Un viatge amb molts sabors / Un paradís de roca i aigua / 21 dies als Pirineus / La vida a la muntanya després de la metròpolis / La Transpirinenca: la millor manera de descobrir els Pirineus / Què cal portar a sobre en una travessa d'alta muntanya? / La travessa des de la rereguarda
- Reportatge. Un estiu en remull: vacances d'aigua dolça: L’aigua és vida! (Baronia de Rialb, Noguera) / El Canaletes de principi a fi (massís del Port) / Ràfting, barranquisme i caiac al cor del Pallars (congostos de Collegats i Mont-rebei)
- Viure i Veure: 48 hores a... El Montmell: Un Penedès d'altura per gaudir a poc a poc / Ruta a peu: La serra del Toro: cor i mirador de la Valldigna / Ruta amb bici: Pugem a la bassa d’Oles pel bosc de Varicauva / Ruta amb nens: La vall de Buscastell: oasi de calma a Eivissa

ISBN

9771138280947

Original language

Catalan
Page: 0.094 seconds