Els Gegants de les 3 Nacions : travessa

by Editorial Alpina

Map, 2021

Status

Available

Call number

OC 2

Barcode

1000000383

Language

Publication

Granollers : Editorial Alpina, 2021

Més informació

1 Mapa + Carpeta excursionista + Funda
Escala 1:25.000

2021/2022
Idiomes: Català, Castellà, Francès.

De 4 a 6 dies per pujar els cims més alts de Catalunya, Andorra i l'Arièja: La Pica d'Estats, el Comapedrosa, el Tristaina i el Medacorba. 5 refugis per recórrer fins a 70 Km i 6.000 m de desnivell caminant pel Parc Natural de les 3 Nacions.

Aquesta travessa que recorre de 4 a 6 dies el Parc Pirinenc de les Tres Nacions ens portarà fins als cims més alts: la Pica d’Estats de 3.143 m és el cim més alt de Catalunya i l’Arièja i el Comapedrosa de 2.942 m es el pic més alt d’ Andorra. A més podem pujar el magnífic pic de Tristaina de 2.878 m o el pic de Medacorba de 2.914 , vèrtex compartit entre 3 països: Catalunya, Andorra i França.
Pujarem altes muntanyes envoltades de multitud d’estanys, on no sabrem escollir el que més ens agrada, perquè tots són espectaculars: els estanys de Tristaina (Primer, Tristaina i de Més Amunt), els estanys de les Truites i el Negre al Comapedrosa (Andorra). Els estanys Fourcats, Izourt, Sourd , Pinet, Estats i Montcalm (Arièja a França). Els estanys d’Estats, Sotllo, Ascorbes i Baiau (Catalunya).
Caminem per 3 països on s’ajunten els seus parcs naturals: el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Comunal Comapedrosa i el Parc Natural régional Pyrenees Ariégeoises que ens ofereixen un espectacular paisatge d’alta muntanya amb un elevat interès geològic, alts cims i multitud d’estanys amb un gran nombre d’espècies de flora singular, comunitats forestals, un refugi d’espècies animals rares o amenaçades i per això hem de ser molt respectuosos amb la natura.

Cal no deixar deixalles al medi i no sortir dels senders senyalitzats. Si es porta gos es recomana que vagi lligat en tot moment. No podeu banyar-vos als rius ni estanys, no es pot acampar ni es poden fer volar drons.

Més informació a: https://elsgegantsdeles3nacions.com/ (Data de consulta: setembre de 2022)

SUMARI D'ETAPES
Etapa 1. El Serrat - Pic de Tristaina - Refuge de l'Étang Fourcat
Etapa 2. Refuge de l'Étang Fourcat - Gîte d'Étape de Marc
Etapa 3. Gîte d'Étape de Marc - Refuge du Pinet
Etapa 4. Refuge du Pinet - Pica d'Estats - Refugi de Vallferrera
Etapa 5. Refugi de Vallferrera - Pic de Coma Pedrosa - Refugi de Comapedrosa
Etapa 6. Refugi de Comapedrosa - Arinsal - El Serrat

ISBN

978848090

Original language

Catalan
Page: 0.1177 seconds