El Pallars Jussà a peu : 15 recorreguts fascinants per la comarca

by Jordi Creus Esteve

Other authorsJordi Mir (Preface), Jordi Longás (Photographer), Cossetània Edicions (Editor), Josep Ramon. Gasa Capdevila (Author)
Paperback, 2004

Status

Available

Call number

796.5 (CAT 9 PAJ) CRE

Barcode

1000000396

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2004, 2a edició

Més informació

La proposta d’acostar-nos a conèixer de prop el Pallars Jussà que ens fan els autors es basa en allò que podríem dir fórmula oberta. Ens hi indiquen el camí per mitjà de quinze itineraris centrats bàsicament en un nucli d’interès, però cada un n’inclou molts més i en conjunt constitueixen una visió molt completa de tota la comarca. Els indrets que ens proposen són ben engrescadors per la distribució geogràfica i per la varietat. Ens mourem des de la magnífica panoràmica que ofereix des de 2.000 m la via del vell Carrilet de Cabdella, fins a les pregoneses del congost de Mont-rebei o el Forat del Gel montsequià. Les excursions ens permetran admirar joies com ara el conjunt troglodític de Sorta, el dolmen de la Casa Encantada, els castells de Mur, d’Orcau i de Toló, les restes de Sant Pere de les Maleses, el pont del Diable de Bellera, el poble singular de Santa Engràcia, els plàcids estanys de Basturs, etc.

Donació: FEEC. Obsequi Assemblea General Extraordinària de la FEEC. Sant Cugat del Vallès. 30 de novembre de 2019.

SUMARI DE RUTES
1. El Carrilet: la vall Fosca a vol d'ocell / 2. El coll d'Oli: una talaia sobre la vall de Manyanet / 3. La Casa Encantada: el megalític fantàstic / 4. El Pont del Diable: una caminda infernal / 5. Sant Pere de les Maleses: el regust ancestral / 6. El conjunt troglodític de Sorta: la mutnanya foradada / 7. El Roc de Pessonada: el gran Escalirot / 8. Santa Engràcia: un vaixell sobre la Conca / 9. Sant Pere Màrtir: una nova manera de veure Salàs / 10. El castell d'Orcau: caminant sobre el pantà de Sant Antoni / 11. El Foradot d'Abella: els capricis de la natura / 12. El castell de Mur: una ruta històrica / 13. El castell de Toló: a l'ombra de la serra de la Campaneta / 14. El congost de Mont-rebei: viatge al cor d'un gran espectacle / 15. El Forat del Gel: caminant pel Montsec més feréstec.

Physical description

96 p.; 23 cm

ISBN

9788495684721

Original language

Catalan

Original publication date

2002
Page: 0.1277 seconds