50 anys del Centre Excursionista d'Olot : 86 anys d'entitat excursionista (copy3)

by Centre Excursionista d’Olot

Other authorsMireia Montbardó Alberni (Coordinació editorial i documentació), Josep Murlà Giralt (Text), Albert Rubirola Sirvent (Coordinació editorial i documentació), Galdric Mossoll Clos (Photographer), Jordi Casas Figueras (Textos i entrevistes), Josep Maria Dou Camps (Text), Miriam Nieto Castillo (Designer), Joan Ramon Tornés Sancho (President CEO), Andreu Viñeta Pujol (President CEO), Joan Ferran Bassols (President CEO), Pere Guitart Solà (President CEO)7 more, Joaquim Solà Ciurana (President CEO), Joan Plana Berga (President CEO), Josep Maria Baburés Noguer (President CEO), Jaume Roqué Jutglà (President CEO), Ramon Regí Pujals (President CEO), Joan Granados Llimona (Illustrator), Coral Congesta del Centre Excursionista d'Olot (Tema)
Hardcover, 2020

Status

Exclòs de préstec

Call number

94 (1) CEO

Barcode

1000000437

Language

Publication

Olot : Centre Excursionista d'Olot, 2020

Més informació

Conté: 'Les arrels de l'excursionisme a Olot' per Josep Maria Dou Camps i 'Trenta-tres anys d'excursionisme olotí' per Josep Murlà.

EL LLIBRE DELS 50 ANYS DEL CENTRE EXCURSIONISTA D’OLOT
Si haguéssim encarregat aquest llibre a un historiador -cosa que, en certa manera, ja hem fet pel que fa als escrits de Josep Maria Dou i Josep Murlà, inclosos a “un cop d’ull als antecedents”-, les fonts mes fiables en què s’hauria hagut de basar serien els butlletins del CEO (que depenen, en gran part, de si al responsable de la Secció corresponent li agrada escriure o no) i la premsa i bibliografia locals, ja que el nostre arxiu està incomplet i desordenat. Aquesta constatació ha fet que decidíssim cedir l’arxiu del CEO a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, on es conservarà i tractarà adequadament per tal de facilitar la feina als estudiosos del futur que, pel que fa al CEO i la seva història, tenen camp per córrer. Tant de bo que aquest llibre els serveixi de punt de partida.

Així les coses, vàrem pensar que el més factible seria encarregar el llibre a un periodista que entrevistés els protagonistes vius d’aquests 50 anys d’història. L’escollit va ser Jordi Casas, llicenciat en Filologia Catalana per la UAB i redactor del diari El Punt Avui a les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya, al qual no només va agradar la idea sinó que se’n va convertir en el més entusiasta defensor. Així doncs, amb paraules del mateix Jordi Casas, “teniu a les mans la història dels 50 anys del Centre Excursionista d’Olot reconstruïda, o més ben dit, reviscuda, amb les confidències dels seus protagonistes sorgides d’un munt de trobades que han estat les espurnes d’aquest gran foc de camp en què s’ha convertit aquest llibre”.
Una vegada Jordi Casas va tenir enllestit el text, només va quedar la feina d’acompanyar-lo amb fotografies i les corresponents descripcions. Aquesta tasca de documentació, en la qual es van revisar més de 20.000 fotografies, va recaure en els coordinadors de l’edició i membres de la Junta Directiva del CEO, Mireia Montbardó i Albert Rubirola, amb la col·laboració de la dissenyadora, maquetista i responsable de comunicació del CEO, Miriam Nieto, i, també, amb la inestimable ajuda de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa pel seu permanent assessorament.
Al llibre, una vegada escrit, documentat, maquetat i dissenyat, només li mancava la correcció lingüística. Aquesta important tasca l’ha feta en Miquel Colomer, que ha afegit al seu saber sobre la llengua, la seva estima i coneixements de l’Entitat, que s’han manifestat en forma de savis consells, que ens ha estat de gran utilitat.

Ben mirat, aquest llibre no és res més que un homenatge sincer a totes les dones i homes que, d’una manera o una altra, han participat en aquesta gran obra coral que ha estat i continua essent el Centre Excursionista d’Olot.

Editat amb commemoració del cinquantenari del Centre Excursionista d’Olot celebrat l’any 2020.

Physical description

371 p.; 25 cm

ISBN

9788409189038

Original language

Catalan
Page: 0.1773 seconds