L'Antic terme de Bassegoda : Bassegoda, Corsavell, Lliurona, Pincaró, Ribelles, Sous

by Adriana Cle Brunsoms

Other authorsDiputació de Girona (Editor), Joaquim Tremoleda (Director), Andrea Ferrer Welsch (Autor), Joan Frigola Torrent (Author), Aleix Jiménez León (Author), Anna Madroñal Maseras (Author), Josep Maria Dacosta (Photographer), Joan Casellas (Illustrator), El taller de can Vergeli (Designer)
Paperback, 2016

Status

Available

Call number

91 (CAT 2 EMA) CLE

Barcode

1000000478

Language

Publication

Girona : Diputació de Girona, 2016

Més informació

L'antic terme de Bassegoda comprèn una àmplia zona muntanyosa situada actualment dins el terme municipal d'Albanyà (Alt Empordà). Els diferents nuclis que s'hi inclouen (Bassegoda, Corsavell, Lliurona, Pincaró, Ribelles i Sous) són testimoni d'un passat medieval i modern actiu, ric en arquitectura religiosa, però que el decreixement poblacional d'època contemporània ha relegat a l'oblit.
Tot i que el pic de Bassegoda (1.373 m) s'emporta quasi totes les mirades, els esquinçats paisatges de l'Alta Garrotxa ofereixen una gran diversitat floral i faunística que meravellaran tothom qui s'hi vulgui acostar. I és que els més de 65 km2 de territori brinden un entorn únic per descobrir antics llogarets, ermites encisadores, arbres majestuosos i coves amagades.

SUMARI D'ITINERARIS
1. Ruta en BTT: Creu del Caritg (Lliurona), Albanyà, Creu del Caritg / 2. Ascens al cim de Bassegoda des de Can Nou / 3. El naixement de la Muga / 4. Corral de l'Abat, monestir de Sant Llorenç de Sous, torre de Falgars, santuari de la Mare de Déu del Mont / 5. Corsavell, Sant Joan de Bossols, Pincaró.

Physical description

170 p.; 21 cm

ISBN

9788415808435

Original language

Catalan
Page: 0.1807 seconds