100 itineraris al voltant de cases de colònies : a peu, en bicicleta i amb altres mitjans

by Miquel Jaumot Bisbal

Other authorsCossetània Edicions (Editor), Josep Oriol Pujol Humet (Preface)
Paperback, 2011

Status

Available

Call number

796.5 (CAT) JAU

Barcode

1000000534

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2011

Més informació

100 itineraris al voltant de cases de colònies és un recull de propostes per descobrir i gaudir de l’entorn de vint-i-dues cases de colònies i un terreny d’acampada. Hi ha itineraris propers i d’altres de més llunyans, a peu, en bicicleta i amb altres mitjans. Des de l’alta muntanya fins a la costa, també passa per muntanyes, valls i planes. A través d’aquestes cases i els seus itineraris podem descobrir la gran varietat de paisatges que té el nostre país. Són, de fet, una mostra de les possibilitats que ofereixen els voltants de totes aquestes cases que, una vegada conegudes, es poden ampliar molt més.

SUMARI D'ITINERARIS
1. Sant Pere de Riu (Maresme): La torre de Sant Jaume, l'aqüeducte romà i el molí fariner de Can Marquès / El turó de Montpalau / La font del Boter i la platja Santa Susanna / La desembocadura de la Tordera i el castell de Palafolls.
2. Alfar (Vallès Oriental): La font del Ferro, Can Ferrerons i Can Miloca / Coll de la Creu de Rupit, pou de glaç de Can Prat i Canyamars / Santuari del Montnegre, dolmen de Pedra Gentil i Vallgorguina / Canyamars - vall de Rimbles.
3. Mas Po Canyadó (Maresme): Turó de Galzeran / Castellruf i la font de la Teula / La font i el dolmen de Can Gurri / Tiana i l'Observatori Astronòmic.
4. La Conreria (Maresme): Can Ruti - la Conreria - Can Ruti / El poblat ibèric del Turó de les Maleses / La Cartoixa / La font dels Castanyers / Sant Cerbià de Cabanyes i el pou del glç de Can Donadéu.
5. Artur Martorell (Baix Penedès): El castell i la ciutadella ibèrica / La costa de Calafell a Comar-rug / Fins al pantà de Foix / El Vendrell.
6. Sant Marçal (Baix Penedès): El Castellot / Pantà de Foix / Penyafort i Olèrdola / L'Arboç i Santa Oliva.
7. Penyafort (Alt Penedès): Sant Salvador de la Balma / Les gorges del Foix / Sant Joan de la Muntanya / Les Dous - Sant Martí Sarroca - El Pèlags.
8. Llar Talamanca (Bages): La riera de Talamanca / El Montcau / Les coves de Mura / Navarcles - Sant Benet de Bages - les set tines.
9. La Ruca (Bages): El molí del Solà / Sant Joan d'Oló / Vilarassau - Castell de Clarà - Moià / Moià - coves del Toll / Artés - font de les Tàpies - Sant Benet de Bages.
10. El Congost (Selva): Arbúcies: la riera i els museus / El salt de la Dona d'Aigua - castell de Montsoriu / Santa Maria de Lliors i Sant Pere Desplà / Sant Fe del Montseny.
11. El Corral de Mataró (Selva): Sant Cirstòfol de Cerdans / Les fonts de Viladrau i el castanyer de les Nou branques / Del Corral a Sant Marçal i al Matgalls / Espinelves i el Mas Joan.
12. Teresa Espona (Osona): Santuari de Puig-l'agulla / Viladrau pel Meridià Verd / L'Espinzella i la Sala / Sant Sadurní d'Osormort - pont de Malafogassa - pantà de Sau.
13. Sant Martí de Riudeperes (Osona): Els molins, les fonts i Sant Julià de Vilatorta / Sant Llorenç del Munt (o dels Cerdans) i el Salt de la Minyona / Folgueroles, Sant Feliuet de Svassona i la Pedra dels Sacrificis / Amb globus per Osona / Santuari de Puig-l'agulla.
14. Santa Maria del Roure (Osona): La Foradada / Santuari de Cabrera / Sant Miquel de Sorerols - cova de Bora Fosca / Rupit - Sant Joan de Fàbregues - pantà de Sau / Rupit - santuaris del Far i de la Salut.
15. Mas Coll de Dalt (Garrotxa): Pel Brugent cap a Sant Feliu de Pallerols / El carrilet d'Olot / El castell de Colltort / Els volcans de can Tià i el Traiter.
16. La Cot (Garrotxa): Una volta per la fageda d'en Jordà / Els volcans de Sant Margarida i el Croscat / Olot / Santa Pau.
17. Casal de l'Esperança (Ripollès): Les mines / El Taga / La serra Cavallera: el puig Estela / D'Ogassa a Camprodon per Sant Martí Surroca / La Ruta del Ferro.
18. Anna Maria Janer (Cerdanya): El castell i les fonts / Ur - banys de Dorres / Forn solar - Font-romeu - Montlluís / El tren groc / Estació d'esquí d'Err-Puigmal - Puigmal.
19. Meranges (Cerdanya): Els estanys d'Engorgs / L'estany de Malniu / El Puigpedrós / Puigcerdà - Guils - Campllong.
20. La Sala (Berguedà): La font del Sofre, el coll Roig i la vall de Riutort / La Pobla de Lillet - Clot de Moror - Castellar de n'Hug - la Molina / El Tren del Ciment: de la Pobla de Lillet al Clot del Moro / L'embassament de la Baells / Una volta pel Catllaràs.
21. Tramuntana (Alt Empordà): Sant Quirze de Colera / Sant Silvestre de la Valleta - Llançà / Llançà - el Port de la Selva - Sant Pere de Rodes / les tortugues i Figueres.
22. Mare Janer (Pallars Jussà): L'embassament de Sant Antoni / El tren dels llacs / Isona - Abella de la Conca - Covet / Santa Engràcia / Gerri de la Sal i l'estany de Montcortès.
23. Alberg Montsec-Mur (Pallars Jussà): Castell de Mur / Vorejant el Montsec / El Montsec d'Ares; el cel nocturn més fosc / Congost de Mont-rebei / Embassament de Cellers - Llimiana - cova Negra de Mata-solana.

Physical description

299 p.; 23 cm

ISBN

9788415403593

Original language

Catalan
Page: 0.1204 seconds