Caminades pel massís del Port : Emboscades de tardor meravelloses : el Matarranya, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Baix Maestrat

by Vicent Pellicer Ollés

Other authorsCossetània Edicions (Editor), Pere González (Cartografia)
Paperback, 2002

Status

Available

Call number

796.5 (CAT 5) PEL

Barcode

1000000542

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2002

Més informació

Aquest llibre presenta 19 excursions pel Port que l’autor aconsella de realitzar durant la tardor, època que en aquesta regió destil·la una manifestació d’un temps i un espai diferents. Els boscos ofereixen una imatge de verdor i frescor apassionats a la vegada que els colors daurats i rogencs s’introdueixen al paisatge. «Al Port» -diu l’autor-, «la tardor no és estèril. Malgrat la letargia que aparenta la natura i les boires que la segresten molt sovint, la vida xiscla per tot arreu, i l’espectacle està servit!». Aquests 19 itineraris permeten gaudir de la tardor al Port. Cadascun està detallat amb minuciositat i s’hi descriuen els termes municipals per on transcorre, el temps que cal emprar per completar-lo, la dificultat i els desnivells que presenta, les fonts que es troben en el recorregut i l’accés. Així mateix, 19 mapes en color acompanyen la descripció dels itineraris.

SUMARI D'ITINERARIS
1. L’Airosa: la jove donzella / 2. Els bassis de Caro: la font inesgotable / 3. La font del Faig, la filla del pouet del Faig / 4. La fageda, el Pare Faig, el Pi Gros / 5. A Tres Pins, el sol revifa les pedres / 6. Les Roques de Benet / 7. La Vallnegra, la vall de les pinedes ocultes / 8. El camí de les moles / 9. Les gúbies del Parrissal / 10. La Caramella refila versos de rossinyol / 11. Els ulls de la Mosseta; l’aigua de Sant Miquel / 12. A cavall dels cims / 13. Masos que parlen, masos que miren / 14. Els forats que graten les serralades / 15. La volta a Alfara de Carles / 16. Pels volts de Paüls: cirers, oliveres i pins; cingles, barrancs i moletes / 17. Els voltors: els guardians del portell de l’Infern / 18. Les catedrals del Port: els masos, orfes, que lluiten per no desaparèixer / 19. A la tardor, els xops del mas del Castellar dormen.

Physical description

119 p.; 23 cm

ISBN

9788495684905

Original language

Catalan
Page: 0.1824 seconds