Res no serà igual

by Jordi Policarp Gallart

Other authorsEditorial Oliveras (Editor), Jèssica Oliveras (Designer)
Paper Book, 2020

Status

Available

Call number

N POL

Barcode

1000000578

Language

Publication

Sant Joan de les Fonts : Editorial Oliveras, 2020

Més informació

8 de desembre de 2000. Una inquietant carta que ha rebut en Guillem li empeny a emprendre un dur viatge cap al casalot d’en Rodri a Talaixà (Vall de Sant Aniol), marcat per un temporal de neu. L’objectiu: trobar-se amb l’home que està sent evacuat per un helicòpter medicalitzat. Ha patit un enverinament. Així comença una trama criminal ambientada en una zona deshabitada del Prepirineu Oriental amb les valls de l’Alta Garrotxa com a paisatges naturals. Una successió d’assassinats disfressats d’accidents, donarà peu al descobriment d’una combinació insòlita de minerals amb propietats de superconductivitat alhora, que planteja un dilema sobre la seva destrucció.
Res no serà igual és una obra de ficció basada en fets reals, que està escrita a modus de “quadern de camp”. L’escriptor ens presenta una obra literària que fa servir magistralment la tècnica de la narració en un present retrospectiu. A més compta amb una doble trama recurrent i eficaç: la d’investigació criminal que domina la línia argumental; i la interna dedicada a defensar i preservar els espais naturals i els seus tipus de vida que traspuen en les recurrents descripcions del lloc, la història, la forma de vida a muntanya, les corrandes…
Res no serà igual és un llibre que està exquisidament ben escrit i la seva lectura és àgil i dinàmica tal com demana el gènere d’intriga criminal, amb una ramificació argumental de mala praxis empresarial. Part del seu gran potencial va molt lligat a un lector adult en general a tot els amants de les intrigues. Així com als admiradors de la bellesa que d’un territori inigualable com són les comarques que integren els Pirineus i en especial l’Alta Garrotxa.
No ens podem estar de dir que aquesta novel·la es podria emparentar amb títols (literaris i cinematogràfics) que tracten sobre la preservació dels espais naturals i els conflictes que causa l’especulació urbanística i industrial.

Dedicatòria de l'autor pel CEO: "Al CEO, gràcies per la vostra col·laboració, empenta i suport. En Rodri va cambiar la història i vosaltres heu continuat fent realitat el seu somni" Jordi Policarp (juliol de 2020).

Physical description

115 p.; 21 cm

ISBN

9788409183401

Original language

Catalan
Page: 0.1239 seconds