Salvem les muntanyes : una crida de Reinhold Messner (copy2)

by Reinhold Messner

Other authorsCossetània Edicions (Editor), Laura Patricio (Traductor), Francesc Roma Casanovas (Assessorament)
Paperback, 2021

Status

Available

Call number

504 MES

Barcode

1000000590

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2021

Més informació

Messner és un defensor del manteniment del paisatge cultural i de la protecció de la muntanya davant l’amenaça de la seva desertització. El turisme de masses amenaça la naturalesa única i verge de les muntanyes. Cada cop hi ha més aparcaments, remuntadors i carreteres que aclaparen les serralades. Reinhold Messner reclama una interacció sostenible i raonable amb el paisatge cultural alpí, i fa una crida a tots i cadascun de nosaltres per protegir les muntanyes de manera que puguem gaudir del seu estat natural en el futur.
Quan els romàntics van descobrir la bellesa de les muntanyes, ningú no es podia imaginar que aquest seria el començament del turisme de masses alpí. Avui dia, regions muntanyenques senceres s’han convertit en parcs temàtics i en pendents erms. Ciclistes, escaladors, senderistes, esquiadors… tots esperen un lleure perfecte, i alhora confien en un servei de rescat de muntanya omnipresent. La grandesa de la natura, tanmateix, es banalitza cada cop més.
Reinhold Messner, que coneix les muntanyes d’aquest món com ningú altre, és un defensor del manteniment del paisatge cultural i de la protecció de la muntanya davant l’amenaça de la seva desertització. D’una manera contundent i amb una veu forta, demostra que tots compartim la responsabilitat de la supervivència d’aquest paisatge ancestral. Només si les persones canviem d’estil de vida, podrem salvar les muntanyes de la seva desaparició.

Donació: FEEC. Programa de Suport a les Biblioteques. 2022.

Títol original: Rettet die Berge: Ein Appell von Reinhold Messner (Benevento, 2019).

Physical description

119 p.; 23 cm

ISBN

9788413560908

Original language

German

Original publication date

2019
Page: 0.0681 seconds