A peu per Montdeví i altres serres de Ponent : 23 itineraris

by Francesc Antillach Comabella

Other authorsCossetània Edicions (Editor), Antònia Ortiz Pedrosa (Author)
Paperback, 2022

Status

Available

Call number

796.5 (CAT 8 NOG) ANT

Barcode

1000000599

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2022

Més informació

La desconeguda serra de Montdeví, amb els seus singulars plegaments i la visió de les extenses i blavoses làmines d’aigua dels grans embassaments de Santa Anna i de Canelles, formen la imatge més representativa d’aquest territori, que té com a un dels atractius la seva enorme solitud. Caminant sovint per antics camins avui en desús, les pedres en ruïna ens portaran a fer un exercici de memòria per no oblidar el passat d’aquestes terres, en particular les que pertanyen a l’antic terme de Tragó de Noguera.
La major part dels itineraris descrits en aquest llibre transcorren per l’Espai Natural Protegit dels Vessants de la Noguera Ribagorçana, zona situada a l’extrem occidental de Catalunya. Les muntanyes situades al sud del Montsec conformen el Premontsec i Montdeví n’és una d’elles. Aquest llibre és la primera guia que tracta aquesta zona desconeguda i interessant de les comarques de Ponent.

Donació: FEEC. Programa de Suport a les Biblioteques. 2022.

SUMARI D'EXCURSIONS
1. Andaní - serra de Montpedró / 2. Ivars de Noguera - Pinyana - Santa Anna / 3. Serra de Montderes / 4. Serra de la Guineu - tossal del Pas / 5. Os de Balaguer - ermita de Cérvoles (pel camí vell o de l’Adoratori) / 6. Tartareu - serra de Sant Miquel / 7. Alberola - els Picons d’Os (pel camí vell de Sant Salvador) / 8. Alberola - els Picons d’Os (pel camí del pas les Egües) / 9. Monestir de Vallverd - els Picons d’Os / 10. Alberola - tossalet dels Ossos / 11. Monestir de Vallverd - ermita de Santa Llúcia / 12. Monestir de Vallverd - Tragó de Noguera - coll la Magra / 13. Monestir de Vallverd - el Campell (pel camí dels Graus) / 14. Alberola - coll la Magra (pel pas del Llop i la Feixa) / 15. El Campell - tossalet dels Ossos (per l’obaga de Montdeví i el coll la Magra) / 16. Central de Canelles - la Feixa (pel pas de la Sabina) / 17. Canelles - coll la Magra (per la Roca Foradada.i les Marradetes) / 18. Mas de Marcó - ermita de Santa Concòrdia (pel mas de Farrando) / 19. Masos de Millà - mas d’Anton (o d’en Fet) / 20. Masos de Millà - congost de Fet (pel pla de les Bruixes) / 21. Corçà - torre de les Conclues / 22. Corçà - Sant Llorenç de la Roca o d’Ares / 23. Ermita de la Pertusa - Sant Llorenç de la Roca o d’Ares (pel camí de Mont-rebei).

Physical description

131 p.; 23 cm

ISBN

9788413561561

Original language

Catalan
Page: 0.1151 seconds