Els Camins antics de Barcelona : 21 itineraris de senderisme urbà seguint les traces dels camins antics al Pla de Barcelona

by Xavier Martínez Edo

Other authorsAjuntament de Barcelona (Editor), Carme Miró Alaix (Revisió), Cossetània Edicions (Editor), Emiliano Hinojo Garcia (Revisió)
Paperback, 2022

Status

Available

Call number

796.5 (CAT 1 BAR) MAR

Barcode

1000000603

Language

Publication

Valls, Barcelona : Cossetània Edicions : Ajuntament de Barcelona, 2022

Més informació

Itineraris per descobrir detalls i racons de la història, de l’urbanisme i l’arquitectura barcelonina, però també per poder gaudir de la bellesa i, fins i tot, de la natura
Es pot practicar el senderisme allí on no hi ha senders? Aquest llibre és una proposta perquè transiteu per camins que ja no hi són, camins que ja no existeixen perquè allí on es van crear -alguns fa més de dos mil anys- ara hi ha la immensa estora d’edificis que ocupa tot el Pla de Barcelona. Així doncs, aquest llibre de rutes a peu és una guia de senderisme urbà. Les vint-i-una rutes que proposa l’autor corresponen als camins antics que travessaven el Pla barceloní. Molts van perdurar amb poques modificacions fins a l’època moderna, i generalment es van perdre amb la urbanització de l’Eixample, i en tots els casos en queden referències modestes i molt curioses, testimonis físics i, fins i tot, sectors inalterats. Per tant, ha sigut necessari fer l’exercici de traçar sobre el plànol actual de la ciutat de Barcelona aquesta xarxa antiga de camins, per tenir així la possibilitat de recórrer-los alhora que es poden descobrir detalls, racons, edificis, traçats urbanístics i elements històrics relacionats amb èpoques molt llunyanes. En definitiva, una altra manera de caminar per Barcelona.

Donació: FEEC. Programa de Suport a les Biblioteques. 2022.

SUMARI D'ITINERARIS
1. El camí del mig cap al Llobregat: El camí de la Travessera / 2. El camí del mig cap al Besòs: El camí de la Travessera / 3. El camí de Sant Cugat: El camí antic cap a Montserrat / 4. Cap al Llobregat: El ramal marítim de la Via Augusta / 5. La carretera de Ribes: La Via Augusta cap al Vallès / 6. Del coll del Portell al mirador de Finestrelles: El camí transversal de Sant Andreu a Esplugues / 7. Del coll del Portell a Sant Andreu: El camí transversal de Sant Andreu a Esplugues / 8. El camí ral d’Aragó: De la Via Augusta a la carretera de Madrid / 9. El ramal costaner de la Via Augusta: Cap a Baetulo / 10. De Sarrià al port: El camí antic de Sarrià a Nostra Senyora de Port / 11. El camí antic de Sant Iscle: El camí de Barcelona al Vallès per Cerdanyola / 12. El camí de Barcelona a Horta: El camí antic d’Horta / 13. La via Molinària: Seguint el Rec Comtal / 14. El camí antic de València: La Via Lacunam o Via Marina / 15. La carretera de Mataró: El carrer de Pere IV / 16. El camí vell de Sarrià: El camí al Llobregat per Sarrià i Santa Creu d’Olorda / 17. El camí de Sant Gervasi: El camí antic de Sant Gervasi de Cassoles / 18. El camí a Sant Cugat per Lligalbé: Al puig Aguilar pel torrent de Lligalbé / 19. El camí vell d’Horta: El camí de Sant Martí de Provençals a Horta / 20. El camí de Sant Genís: El camí d’Horta a Sant Genís dels Agudells / 21. El camí de Sant Cebrià: D’Horta a l’ermita de Sant Cebrià i Santa Justina.

Physical description

167 p.; 23 cm

ISBN

9788413561752

Original language

Catalan
Page: 0.1007 seconds