La punyalada

by Marian Vayreda Vila

Other authorsTono Cristòfol (Designer), Editorial Barcino (Editor), Raquel Parera (Revisió), Margarida Casacuberta Rocarols (Editor Literari), Duró Studio (Designer)
Hardcover, 2021

Status

Available

Call number

N VAY

Barcode

1000000638

Language

Publication

Barcelona : Editorial Barcino, 2021, 2a reimpressió

Més informació

La punyalada és una obra cabdal de les lletres catalanes i la culminació de la producció literària de Marian Vayreda (1853-1903).
Un clàssic contemporani que narra la lluita entre dos homes, l’Albert i l’Ivo, per una dona, la Coralí. La història s’emmarca en el bandolerisme més sagnant que es va viure a l’alta Garrotxa després de les carlinades, un món en què la pietat i la compassió gairebé han desaparegut com a conseqüència de la guerra. Assistim a la bestialització de l’ésser humà, a la victòria dels instints més primaris i violents i a la destrucció més absoluta de la civilització per part d’una natura salvatge, totpoderosa i devastadora. És una obra magnètica, plena d’acció i de girs imprevisibles, que ens convida a reflexionar sobre la condició humana i a preguntar-nos fins a quin punt encara funcionen els estereotips de gènere.
La narració en boca d’un personatge altament complex converteix la història de trabucaires en una novel·la simbòlica que s’inscriu en la literatura universal.
Aquesta nova edició, fidel al text original de l’autor, acompanya la lectura amb notes lingüístiques i ofereix un postfaci amb claus de lectura que suggereixen noves interpretacions de l’obra mestra de Vayreda.

Edició a cura de Margarida Casacuberta.

Physical description

256 p.; 22 cm

ISBN

9788472268944

Original language

Catalan

Original publication date

1903

Genres

Page: 0.394 seconds