El Llibre dels camins : manual per esvair dubtes, desfer mites i reivindicar drets

by Xavier Campillo Besses

Other authorsRafael López Monné (Author), Llorenç Brell (Illustrator), Fèlix Arola (Designer), Ramon Arribas Quintana (Preface), Arola Editors (Editor), Josep Artigues (Correcció)
Paperback, 2015

Status

Available

Call number

625.7 CAM

Barcode

1000000684

Language

Publication

Tarragona : Arola Editors, 2015, 2a edició

Més informació

Els camins -i no les carreteres- són la categoria més extensa de la xarxa viària, però també la més menystinguda. I tanmateix els camins satisfan en el medi rural necessitats socials i econòmiques fonmentals i plenament actuals, no solament en el camp de l'agricultura i la ramaderia, o de la silvicultura, ans també en àmbits com l'accés als nuclis de població, la gestió ambiental, la lluita contra el foc i la protecció civil. Els camins públics constitueixen la infraestructura essencial que permet al comú dels ciutadans exercir dos drets fonamentals i complementaris que són el dret a circular i el dret a gaudir del medi ambient d'una forma respectuosa i responsable. Sense camins no hi ha llibertat.
Els camins constitueixen un patrimoni cultural de primer ordre, essencial per entendre l història dels nostres territoris. A més, avui dia, a través del turisme i del senderisme, poden acomplir noves funcions socials i esdevenir un recurs econòmic per als municipis.
Aquesta obra, rigorosa i didàctica alhora, posa en mans del públic una reflexió actualitzada sobre aquesta infraestructura viària, analitzant la problemàtica que l'afecta, presentant-ne les potencialitats i apuntant les estratègies possibles per integrar els camins dins les polítiques generals d'infraestructures i mobilitat.

Physical description

121 p.; 23 cm

ISBN

9788492839773

Original language

Catalan

Original publication date

2010
Page: 0.1684 seconds