La recuperació dels camins tradicionals : manual per establir criteris, mostrar tècniques i proposar actuacions

by Jordi Tutusaus Graus

Other authorsArola Editors (Editor), Ricard Novell (Illustrator), Gerard Pellisa (Illustrator), Taula de Senderisme de l'Alt Pirineu i Aran (Director)
Paperback, 2015

Status

Available

Call number

625.7 TUT

Barcode

1000000685

Language

Publication

Tarragona : Arola Editors, 2015

Més informació

Caminar és una activitat física i lúdica que agrupa persones amb interessos tan variats com l'esport, el lleure, la cultura, el turisme, l'educació ambiental, el contacte amb la natura o la salut. Aquesta diversitat d'interessos i possibilitats ha fet que els excursionistes, senderistes, vianants i caminadors en general es multipliquin any rere any i que caminar comenci a ser una activitat social i econòmica de primer ordre.
L'alt nombre de senderistes ha fet que els camins per a vianants s'hagin convertit en elements quotidians del paisatge de molts pobles i ciutats. Tot i que sovint s'utilitzen vials oberts al trànstit rodat, en molts casos s'han recuperat i rehabilitat els vells camins tradicionals per adequar-los als nous usos o se n'han construït de nous exclusivament per a vianants.
Aquest llibre defensa la validesa dels camins històrics i tradicionals com a vials que reuneixen les condicions idònies per als caminadors actuals i presenta criteris, tècniques i actuacions per a recuperar-los després d’anys d’abandonament i un estat precari de conservació. L’antiga xarxa de camins històrics i tradicionals hauria de jugar un paper fonamental en la moderna xarxa de camins per a vianants que respongui a les necessitats socials d’avui dia.
En els darrers anys s’han dut a terme moltes accions de restauració, reconstrucció i recuperació d’alguns dels antics camins. Aquestes intervencions han contribuït a aturar i revertir puntualment el procés de degradació d’alguns camins però, alhora, han posat de relleu la necessitat d’establir criteris d’actuació rigorosos basats en experiències reeixides. Només a partir de criteris funcionals, constructius, socials, paisatgístics i patrimonials ben definits es podrà assegurar que la recuperació de camins i senders històrics i tradicionals es duu a terme de manera ordenada i coherent.

Physical description

118 p.; 23 cm

ISBN

9788494545504

Original language

Catalan
Page: 0.2244 seconds