Els Poetes de l'Àrtic : històries de Groenlàndia = Avanersuarmi inngertarneq : Kalaallit Nunaanniit oqaluttuat

by Francesc Bailón Trueba

Other authorsVasco Lopes (Cover designer), Abel Carretero Ernesto (Translator), Nova Casa Editorial (Editor), Joan Adell Lavé (Director), Noemí Buesule (Designer)
Paperback, 2016

Status

Available

Call number

39 (98) BAI

Barcode

1000000724

Publication

Esparraguera : Nova Casa Editorial, 2016

Més informació

És el primer llibre sobre la cultura inuit escrit per un antropòleg català i el primer a nivell internacional, gràcies a la seva estructura singular reconstrueix la història dels inughuit, el poble més septentrional del món, a partir dels paisatges humans que la conformen. També és la primera obra a Espanya publicada que pot llegir-se com una guia de viatges per visitar Groenlàndia o com una història d'aventures i experiències àrtiques.
Al 1818 una expedició britànica , comandada pel capità John Ross i el tinent William Edward Parry, que anava a la recerca del Pas del Nord-oest, contacta per primera vegada amb un grup inuit del nord de Groenlàndia, que havia romàs completament aïllat durant 400 anys. Gairebé dos segles després, l'autor viatja fins aquesta regió remota a la recerca dels poetes de l'Àrtic, convivint amb els caçadors del gel que, fins no fa gaire, pensaven que eren els únics habitants de la terra. I enmig del relat de dues expedicions, trobem la història d'un país emergent, Groenlàndia, que actualment està en vies d'aconseguir la seva independència de Dinamarca.
Francesc Bailón ens ofereix aquest llibre singular, profusament il·lustrat amb magnífiques imatges, un relat inoblidable de la vida dels inuit, un dels pobles més afectats per l'escalfament mundial i la contaminació mediambiental que assolen el nostre planeta.

Donació de l'autor.

Dedicatòria de l'autor al CEO: "Pels amics del Centre Excursionista d'Olot, espero i desitjo que us agradi aquest llibre escrit amb el cor. Una abraçada", Francesc Bailón (25-05-2016).

Physical description

436 p.; 23 cm

ISBN

9788416281848

Original language

Catalan
Page: 0.2476 seconds