101 arbres de Catalunya que cal conèixer

by Toni Llobet François (Illustrator)

Other authorsOryx (Editor), David Carrera (Contributor), Lluc Julià (Designer), Cossetània Edicions (Editor), Abdón Jordà (Designer)
Pamphlet, 2018

Status

Available

Call number

582.091 (CAT) LLO

Barcode

1000000758

Language

Publication

Valls, Barcelona : Cossetània Edicions, Oryx, 2018

Més informació

Els arbres són paisatge i vida. Formen boscos, però també ocupen, guarneixen i protegeixen marges, rocams, riberes i deveses. Ens expliquen la seva història natural i tot sovint també la humana: quin tipus de terreny, humitat i clima hi ha, quin ús té i va tenir aquell territori, quina fauna hi viu…
Els 101 arbres d’aquesta guia són els que podreu identificar quan sortiu al medi rural i les muntanyes, tant els autòctons com aquells exòtics que ja formen part del paisatge. A les làmines hi ha agrupades espècies properes, similars, o amb elements comuns, dibuixades a escala aproximada. Les fulles permeten reconèixer cada espècie -compareu-ne diverses abans de diagnosticar-, així com d’altres elements, també il·lustrats si s’escau: flors, fruits, o borrons. Per a la identificació, a més de la vista cal sovint emprar el tacte i l’olor. La forma de l’arbre sencer és molt variable, per això n’hem inclòs només les més distintives. Si no s’especifica, la distribució esmentada al text es refereix a Catalunya. Molta altra informació l’hem recollida en icones: tipus de fulla, període de floració, hàbitat i estatge.
Qualsevol estació de l’any, explorant els marges de conreus propers al nucli urbà o el bosc més perdut, deixeu-vos captivar pels arbres.

Physical description

16 p.; 20 cm

ISBN

9788490346778

Original language

Catalan
Page: 0.5942 seconds