Muntanyes de Núria, Carançà i Vall del Ter : Els 30 millors itineraris a peu (copy1)

by Pako Sánchez Panadès

Other authorsCossetània Edicions (Editor), Pako Crestas (Author)
Paperback, 2002

Status

Available

Call number

796.5 (CAT 6 RIP) CRE

Barcode

1000000835

Language

Publication

Valls : Cossetània Edicions, 2002

Més informació

Aquesta guia és una tria de les millors combinacions per pujar, baixar i conèixer les altes muntanyes de les capçaleres dels rius Núria, Freser i Ter, i la regió de Carançà. Aquestes excursions tenen un caràcter selectiu, però a la vegada inclouen ascensions de tot tipus, tant les més clàssiques com les molt poc freqüentades, que l’autor lliura al lector «amb la gelosia amb què el jardiner mostra les flors més fresques del seu jardí». La guia inclou un complet apartat amb informació sobre la zona (les comunicacions, la climatologia, el perill d’allaus, la toponímia, els refugis i els punts d’interès) i sobre l’equip que ha de dur el muntanyenc, els horaris i les dificultats que hi trobarà…

SUMARI D'ITINERARIS
- Vall de Núria: 1. Queralbs - Núria / 2. Queralbs - Refugi Manelic (Coma de Vaca) / 3. Núria - Coma de Vaca / 4. Puigmal, des de Núria, per la Coma de l'Embut / 5. Puigmal, des de Fontalba / 6. Puigmal, per la vall Estremera / 7. Puig de Finestrelles, per l'aresta de Roc Maula / 8. Pic d'Eina, per la coma d'Eina, i cordal al Torre d'Eina i al pic de Camresdase / 9. Pic de Noufonts, per l'aresta de Cap de Porc / 10. Puig de Fontnegra, per la Coma de Noucreus i els cims de les Arques, i descens per la serra de la Coma del Clot / 11. Cim de la Coma del Clot, per la vall de la Solana i l'aresta de les Pedrissess: descens a Núria per la Coma de Fontnegra / 12. Olla de Núria / 13. Travessa de Núria a Toès, per la vall de Carançà.
- Vall de Freser: 14. Puig de Torreneules, per l'aresta SO, i descens per la Coma de Vaca / 15. Puig de Balandrau: pujada per l'aresta nord i descens pel coll dels Tres Pics / 16. Puig de Balandrau des del poble del Serrat cap a la serra de la Canya i el puig de Cerverís, i descens al poble de Pardines / 17. Puig de l'Infern: ascens per la Coma de Vaca, passant pels pics de la Vaca i per la cresta d'Engorgs, i descens pel pic de Freser.
- Vall del Ter: 18. Puig de Bastiments, pel coll de la Marrana / 19. Puig de Bastiments, pel circ d'Ulldeter i l'aresta de l'Esquena de l'Ase, ascensió al pic de Prats de Bacivers i retorn pel circ de Bacivers / 20. Gra de Fajol, en combinació amb el Gra de Fajol Petit i la cresta dels Fajols / 21. Puig de les Borregues, per la Coma de l'Orri.
- Vall de l'Estanyet i Carançà: 22. Roc del Boc, per la cresta nord, i descens per la vall de Planès / 23. Roc del Boc, per la cresta de la Torre d'en Xillén i els Puigs de la Conca / 24. Pic d'Eina, per la cresta de l'Hereuet / 25. Pic Rodó: ascens per l'aresta NE i descens per la cresta de l'Anyeller / 26. Pic Rodó, per l'aresta NO / 27. Pics de Racons i Monoliet, per la cresta de Racons / 28. Pic de l'Infern, per l'aresta NO / 29. Pic de l'Infern, per la serra de Coma Mitjana.
- Serra Cavallera: 30. Ascensió al Taga des de Bruguera, travessia de la serra i descens a Pardines.

Physical description

144 p.; 23 cm

ISBN

8496035123 / 9788496035126

Original language

Catalan
Page: 0.2865 seconds