Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya : 1920-2020 : cent anys caminant i guardant el país (copy2)

by Francesc Roma Casanovas

Hardcover, 2020

Status

Exclòs de préstec

Call number

94 (1) ROM

Barcode

1000000846

Language

Publication

Barcelona : Valls : Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ; Cossetània Edicions, 2020

Més informació

L'any 1920 es va constituir la Lliga d'Entitats Excursionistes de Catalunya, que seria l'arrel d'on naixeria, deu anys més tard, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Al llarg d'aquest segle d'història, la FEEC ha hagut d'adaptar-se als nous temps per permetre la presència institucional d'unes pràctiques que sempre s'han volgut molt més que esportives.
L'excursionisme a Catalunya havia nascut com una activitat cultural i científica duta a terme pels grups socials més afavorits, però amb el pas del temps les pràctiques esportives i contemplatives es van desenvolupar dins d'un fet social cada vegada més popular. Va ser en aquest nou context que va néixer la FEEC.
Per aquest motiu, la Federació va haver de donar resposta a diverses formes d'excursionisme que tenien en comú el mateix nom i que es desenvolupaven sota les mateixes sigles. A més a més, va haver d'adaptar-se a un nou context feixista que volia convertir l'excursionisme en una pràctica esportiva controlada políticament. Amb entrebancs i divisions internes, finalment ha arribat a complir el seu primer segle de vida. Aquest ha estat un bon moment per aturar-se i mirar enrere.

Donació: FEEC.

Physical description

238 p.; 29 cm

ISBN

9788413560038
Page: 0.3406 seconds