Collections for Young Scholars, Volume #2, Book #1)

by Carl Bereiter

Hardcover, 1995

Status

Available

Call number

J2K.019

Publication

Open Court Publishing Company

Pages

239

Description

Collections for Young Scholars Volume 2 Book 1. Vintage Hardcover book. Written by numerous authors. This is a wonderful text book, would be great for home schooling your young children.

With its colorful illustrations and story content, it is excellent for leading the students into becoming truly deeply involved in the story. The teacher leads them through identifying the genre of each story and then prompts them with offering clues, problems and wonderings about each story. The students will become involved, interactive, and truly absorbing the story content.

Table of Contents:
UNIT OPENER illustrated by SYLVIE WICKSTROM, DRAGONS AND GIANTS by ARNOLD LOBEL, THE HOLE IN THE DIKE retold by NORMAN GREEN & illustrated by ERIC CARLE, MOLLY THE BRAVE AND ME written by JANE O’CONNOR & illustrated by SHEILA HAMANAKA, THE LEGEND OF THE BLUEBONNETT retold by TOMIE DePAOLO, FINE ART works by MAURIE KERRIGAN & WINSLOW HOMER, SALLY RIDE ASTRONAUT AN AMERICAN FIRST pix by JUN BEHRENS, UNIT OPENER illustrated by HILARY KNIGHT, THE THREE WISHES retold by ANNA HOLST & illustrated by ELLEN J SASAKI, THE GOOSE THAT LAID THE GOLDEN EGGS by AESOP & illustrated by ROWAN BARNES-MURPHY, THE EMPTY POT by DEMI, CINDERELLA written by CHARLES PERRAULT & retold by FABIO COEN & illustrated by ROSEKRANS HOFFMAN, THE SIMPLE PRINCE by JANE YOLEN & illustrated by JACK KENT, FINE ART works by HONORE DAUMIER & DIEGO VELAZQUEZ & VINCENT VAN GOGH, AMADOU’S STORY by LINDA ROBBINS & illustrated by MARCY RAMSEY, THE GOLDEN GOOSE by WILHELM GRIMM & JACOB GRIMM & illustrated by BETSY DAY, UNIT OPENER illustrated by ED MILLER, FOSSILS TELL OF LONG AGO by ALIKI, THE DINOSAUR WHO LIVED IN MY BACKYARD by B G HENNESSY & illustrated by SUSAN DAVIS, WHY DID THE DINOSAURS DISAPPEAR? By KAREN SAPP & illustrated by BOB BARNER, FOSSILS by LILIAN MOORE & illustrated by MURRAY TINKLEMAN, IGUANODON SEISMOSAURUS by JACK PRELUTSKY & illustrated by DANIEL MORETON, FINE ART works by MARY FRANK & GEORGIA O’KEEFFE & THOMAS HART BENTON, MONSTER TRACKS by BARBARA BRUNO, UNIT OPENER illustrated by SUCIE STEVENSON, THE ELVES AND THE SHOEMAKER by THE BROTHERS GRIMMS & retold by FREYA LITTLEDALE & illustrated by BRINTON TURKLE, MUSHROOM IN THE RAIN by MIRRA GINSBURG & illustrated by JOSE ASRUEGO & ARIANE DEWEY, THE CAMEL’S NOSE retold by FRANCO COUR & illustrated by KIRSTI FRIGELL, CORDUROY by DON FREEMAN, CLARA BARTON RED CROSS PIONEER by MATTHEW S GRANT & illustrated by CHARLES SHAW, FINE ART works by DOMENICO FETTI & JACOB LAWRENCE, THE NORTH WIND AND THE SUN by AESOP & retold by MARGARET CLARK & illustrated by CHARLOTTE VOAKE, MUSIC MUSIC FOR EVERYONE by VERA B WILLIAMS

Collection

Barcode

3181

Language

Original language

English

Physical description

239 p.; 10.3 inches

ISBN

0812621484 / 9780812621488

Call number

J2K.019
Page: 0.3212 seconds