Schopenhauer

by redaktör Gunnar Fredriksson

Paper Book, 1997

Status

Available

Call number

190

Tags

Publication

Stockholm : Bonnier, 1997 ;

Media reviews

Med den økte interessen for filosofi som bl.a. har ført til at enkelte bedrifter i dag har tilsatt en filosof i ledelsen, vil jeg anbefale boken nevnt ovenfor. Selvfølgelig er det en fordel at man har lest litt filosofi, men det er ingen betingelse for å få utbytte av boken. Fredriksson er
Show More
kjent for sin evne til å skrive forståelig om vanskelige emner.

Schopenhauer var kanskje den mest særegne tenkeren på 1800-tallet. Kjente filosofer som Nietzsche og Kierkegaard var flittige lesere av ham. I samtiden var Schopenhauer mest kjent for sin kritikk av Hegels filosofi. En mann han betraktet som en stor dilletant. Schopenhauer er den store pessimisten i filosofihistorien. All eksistens er egentlig en ulykke. Noe som kan minne om vår egen Zapffe.

I 1837 vant Schopenhauer en konkurranse utlyst av Det Kongelige Videnskapers Selskap i Trondheim. Dette var før Schopenhauer hadde vunnet allmenn anerkjennelse i Europa.
Fredriksson skriver også om personen Schopenhauer. Og han er ingen enkel person. Tross sin geniale intellektuelle skaperkraft, kan han i flere situasjoner oppføre seg som et bortskjemt barn. Det er en god del askese i hans filosofi. Noe man ikke kan si om hans privatliv.
En trøst for oss andre dødelige.
Show Less

Language

Physical description

231 p.; 18 cm

ISBN

9100565571 / 9789100565572
Page: 0.3535 seconds