Verdensatlas

by Karin Öhman

Other authorsIb Kejlbo (Editor)
Paperback, 1963

Status

Available

Library's review

Ganske forældet atlas med små fedtede kort, men ifølge forsideteksten: "Kort i 6 farver. Fyldig orienterende tekst og mange tabeller. Flagtavler i 5 farver. Specialkort. Omfattende og praktisk index."
Jeg er ikke ret enig, men nu om dags vil man jo også slå op på nettet og finde meget bedre
Show More
kort og mere aktuelle oplysninger og det går hurtigere end at lede efter det i denne gamle bog. Højeste punkt i Danmark angives til Ejer Bavnehøj og under jordklodens opbygning står der at teorien om pladetektonik ikke støttes af mange af de moderne geologer.

Teksten er skrevet af Karin Öhman og oversat af Marianne Reese, så jeg gætter på at det er fra svensk, men det står ingen steder.
Show Less

Publication

(Cph. tr. Amsterdam) : Gyldendal, 1963. Copyright 1962 by Djambatan N.V. and Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A. S. Copenhagen.

Language

Original language

Swedish

Physical description

240 p.; 18.4 cm

Local notes

Omslag: Ikke angivet
Omslaget viser en farvet kompasrose
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Gyldendals Tranebøger, bind 99
Oversat fra svensk "ikke angivet kilde" af Marianne Reese
Tranebøgerne omfatter nogle få traneHÅNDbøger heriblandt denne. Logoet er en sort hånd med en hvid trane i.
Side 8: Jorden har ikke altid haft det nuværende forhold mellem hav og land, mellem bjergkæder og dale. Schweizeren Wegener påstår, at kontinenterne forskubber sig, omend med meget ringe hastighed. På grund af disse forandringer skifter jordoverfladen til stadighed udseende. (Denne teori støttes ikke af mange af de moderne geologer).

Pages

240

Library's rating

Rating

(1 rating; 2)
Page: 0.1161 seconds