Hvidt uheld og syv kriminalnoveller

by Frits Remar

Paperback, 1979

Status

Available

Library's review

Indeholder "Hvidt uheld", "Deres lykkegrund", "Den lange rejse", "Telefonen ringer altid to gange", "Jeg har ingen mor", "Alfons i ultraviolet", "Vildskud", "Glade jul .. morder i skjul".

"Hvidt uheld" handler om professor Jørgen Sax, der bliver inviteret som valgobservatør til Lubango-Ulungi. Her
Show More
overværer han et håndgranatangreb, der dræber en plantageejer M. Butor. Attentatet er lige ved at blive udlagt som politisk, men Jørgen Sax finder ud af at det var Butors danske kone, Jacqueline og forvalteren Jack Ales, der havde iscenesat det.
"Deres lykkegrund" handler om Lille-Charles, der bliver løsladt fra fængselet og straks begynder på en Olsen-Banden-agtig plan, men den bliver rent tilfældigt forpurret af kriminalassistent Erik Jensen, der kender Lille-Charles, Kanon-Karl og Banan-Børge gennem mange år.
"Den lange rejse" handler om doktor Watsons barnebarn, der finder et brev fra bedstefaderen, hvor han fortæller at Sherlock Holmes var på rundtur for at checke muligheden for atomspaltning for regeringen og konkluderede at det heldigvis aldrig ville kunne lade sig gøre.
"Telefonen ringer altid to gange" handler om aupair pige alene hjemme i tomt hus og telefonen ringer uden at politiet tror på hende i første omgang. I anden omgang er det for sent.
"Jeg har ingen mor" handler om Jakob, der er født af en jødisk mor Hannah i 1939, men hun forsvandt. Nu leder han efter hende og faktisk finder han hende.
"Alfons i ultraviolet" handler om to pensionerede kriminalbetjente der tager fusen på en alfons ved at give en af hans ludere, Gurli, pengesedler med usynlig skrift på. Blækket kan ses under ultraviolet lys.
"Vildskud" handler om en mand, der bliver hængt op på mordet på sin kone, men det er fup for hun arbejdede på blodbanken og sparede 4 liter af sit eget blod op som hun så sprøjtede ud over stuen inden hun forsvandt med de fælles penge.
"Glade jul .. morder i skjul" handler om en ingeniør, Georg Jørgensen, der bliver fundet død i et tomt hus. Senere bliver en gammel dame, Sofie Larsen, fundet kvalt og kriminalkommisæren kobler de to ting sammen og finder ud af at morderen er ingeniørens arbejdsgiver fabrikant Helmbeck.

Novellerne er ok, men heller ikke mere end det.
Show Less

Publication

Kbh. : Erichsen, 1979.

Language

Original language

Danish

Physical description

122 p.; 18.2 cm

ISBN

8755506321 / 9788755506329

Local notes

Omslag: Designgrafik
Omslaget viser et udsnit af istedgade med Wonderland og en anden pornobutik
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi
Chr Erichsens Krimi

Pages

122

Library's rating

Rating

(1 rating; 3)
Page: 0.3989 seconds