Byen uden ildebrande

by Anders Bodelsen

Paperback, 1990

Status

Available

Call number

839.81

Library's review

Danmark, en by i det sydlige Jylland, 1930'erne
Kriminalkommisær Mogens Sander dukker op for at hjælpe det lokale politi, der godt nok ikke har bedt om hjælp, så velkomsten er lunken. Den lokale politimester hedder Gottlieb og der har været mere end 25 brande på kort tid. Sander bor på det
Show More
lokale hotel, ejet af Isabella Claussen af tysk afstamning og meget lille (Turner pige ?). Hun har byttet hotel med en tysker bosat i Danmark og som gerne ville den anden vej. Hun er lidt ad gangen blevet mere og mere fremmedgjort af Hitler's Tyskland. Organisten Abrahamsen har en fortid som alkoholiker og pyroman, men er blevet ældre og klogere. Legetøjsfabrikanten får brændt sit lager af gammelt usalgbart trælegetøj af. Marcus Faber er boghandler og leder af det lokale frivillige brandvæsen. Han vil gerne have moderniseret udstyret, højere stiger, højere vandtryk og brandvogne, der kan komme igennem de små gader, gyder og porte. Abel Molander er biografdirektør og samler på gamle stumfilm hvor han selv var med. De går op i røg og han er vist egentlig ganske tilfreds med det. Til sidst brænder brandstationen og Abrahamsen er lige i nærheden og er godt fuld, så han bliver taget med.
Abrahamsen begår selvmord i arresten, men Faber tilstår at han er skyld i alle brandene og i at Abrahamsen er død. Faktisk har han kun påsat de tre første og ufarlige brande, men han har jo ret i at det er ham, der har startet epidemien. Sander tager tilbage til København og mislykkes med at lokke Isabella med.

Udmærket, men meget afdæmpet dansk krimi.
Show Less

Publication

[Kbh.] : [Gyldendal], 1990.

Description

Kriminalroman. I de utrygge år midt i 1930'erne hærges en sydjysk købstad af en pyroman, og det lokale politi får hjælp af en københavnsk kriminalkommissær med meget utraditionelle arbejdsmetoder.

Language

Original language

Danish

Physical description

140 p.; 20 cm

ISBN

8701437542 / 9788701437547

Local notes

Omslag: Bente Olesen Nyström
Omslaget viser en brændende lunte, der forsætter ind mod en by. En mand står et par kilometer fra byen og kigger på byen, der er belyst af et rødt skær
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Pages

140

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)

DDC/MDS

839.81
Page: 0.1449 seconds