Flere chok

by Alfred Hitchcock (Editor)

Other authorsStanley Ellin (Author), Robert Bloch (Author), Ray Bradbury (Author), Robert Arthur (Author), William Hope Hodgson (Author), Philip MacDonald (Author), Richard Connell (Author), A. M. Burrage (Author), Margaret St. Clair (Author), James Francis Dwyer (Author), Quentin Patrick (Author)1 more, C. P. Donnel jr. (Author)
Paperback, 1967

Status

Available

Library's review

Indeholder "Alfred Hitchcock: Forord", "Margaret St. Clair: Perfektionisten", "Quentin Patrick: Miss Lucy møder kærligheden", "Philip MacDonald: Blødende ligger kærligheden", "William Hope Hodgson: Stemmen i natten", "Stanley Ellin: Afgørelsens øjeblik", "James Francis Dwyer:
Show More
Junglelærlingen", "C. P. Donnel jr.: Opskrift på mord", "Richard Connell: Farligt storvildt", "A. M. Burrage: Voksfiguren", "Ray Bradbury: Oktoberlegen", "Robert Bloch: Ved søens bred", "Robert Arthur: Spasmageren".

"Alfred Hitchcock: Forord" handler om udvalget af noveller og at de ikke egner sig til fjernsyn.
"Margaret St. Clair: Perfektionisten" handler om fortællerens Tante Muriel, der ikke er godt til at tegne og derfor gerne vil have motiverne til at ligge helt, helt stille, mens hun tegner dem.
"Quentin Patrick: Miss Lucy møder kærligheden" handler om Lucy Bram, Ellen Yarmell og Vera Truegood, alle tre ugifte, er på tur i Mexico. Lucy køber en smuk ring og en ung mexicaner Mario belejrer hende med opmærksomhed til hun en dag tager på en rotur med ham alene. Han slår hende ihjel for ringens skyld.
"Philip MacDonald: Blødende ligger kærligheden" handler om Cyprian Morse, der bliver forskrækket da hans smukke veninde Astrid Halmar siger at hun elsker ham og derfor slår han hende ihjel med en ildrager. Han har lige åndsnærværelse nok til at fable om en ukendt mand og bede sin ven Charles i Venezuela om hjælp. Kort efter bliver to kvinder myrdet på samme måde og Cyprians stjerneforsvarer Julius Magnussen skærer hurtigt anklagemyndighedens sag mod Cyprian ned og han bliver løsladt. Det er selvfølgelig Charles, der har slået de to kvinder ihjel, men det har den lidt tomhjernede Cyprian ikke tænkt over.
"William Hope Hodgson: Stemmen i natten" handler om en skonnert, der bliver kontaktet fra en robåd. Manden i robåden er ved at dø af sult, men tør ikke komme tæt på. De giver ham noget mad og han ror væk for siden at komme tilbage og berette hvad der er sket. Han og hans forlovede overlevede et skibsforlis, men den ø hvor de strandede er også hjemsted for en slags gråpest, som stille og roligt angriber alting, inklusive de to skibbrudne.
"Stanley Ellin: Afgørelsens øjeblik" handler om Hugh Lozier, der laver et væddemål med sin nye nabo, Charles Raymond. Den, der taber væddemålet, skal sælge sit hus og flytte væk.
"James Francis Dwyer: Junglelærlingen" handler om en træls person, Lesohn, der forsøger at træne en orangutang til at lave tricks. For at hjælpe på dens motivation lader han den næsten blive fanget af en krokodille, inden han skyder og dræber krokodillen. For at vise hvor lærenem den er blevet af den lektion, vil orangutangen gøre det samme med Lesohn, men han har glemt at vise den hvordan den skyder med et gevær.
"C. P. Donnel jr.: Opskrift på mord" handler om madame Chalon, der har lagt to rige ægtemænd i graven efter kort tids ægteskab. Hun tilstår overfor inspektør Miron at hun har slået dem ihjel, men det var med overvældende mængder af god mad og fysisk kærlighed, så han melder sig selv som næste offer.
"Richard Connell: Farligt storvildt" handler om jægeren mr Sanger Rainsford, der bliver ufrivillig gæst hos den rige tidligere general Zaroff, der er blevet træt af almindeligt storvildt og nu jager mennesker. Rainsford bliver næste i rækken af vildt, drevet af håbet om at klare sig på Zaroff's ø i tre dage og derved vinde sin frihed. I stedet vinder han både frihed og en god seng.
"A. M. Burrage: Voksfiguren" handler om en journalist, Raymond Hewson, der overnatter i vokskabinettets 'morderhule' og finder sin banemand i skikkelse af en dr. Bourdette.
"Ray Bradbury: Oktoberlegen" handler om en mand, der hævner sig grusomt på sin kone ved at slagte datteren Marion og lade delene indgå i legen: Heksen er død.
"Robert Bloch: Ved søens bred" handler om Rusty Connors, der kommer ud fra fængslet og kontakter Helen Krauss med en besked fra hendes kæreste Mike, der er død i fængslet. Sammen finder de byttet fra Mikes kup, men de hader hinanden og Mike ender med at tilbringe sine sidste timer sammen med Helens lig, inden rotterne finder ham.
"Robert Arthur: Spasmageren" handler om Bradley, der laver sjov med vagten i lighuset en gang for meget.

Denne novellesamling har jeg læst en gang for længe siden, hvor et par af novellerne virkelig gav mig myrekryb. Det gør de stadig, men om det er den gamle oplevelse, der sidder i mig endnu eller om novellerne faktisk er så slemme, har jeg ikke nemt ved at sige.
Show Less

Publication

Kbh, Hasselbalch, 1967

Language

Original language

English

Physical description

248 p.; 18.7 cm

Local notes

Omslag: Dick Gale
Omslaget viser redaktørnavn og titel på en baggrund af et edderkoppespind med to røde edderkopper
Indskannet omslag - N650U - 150 dpi

Fra omslagets bagside:
Når De begynder at læse, må jeg så anbefale Dem at vælge et tidspunkt, hvor De er alene i huset. Hvis der er andre til stede, så se at blive dem kvit. Bogen er fuld af forslag om, hvorledes dette kan lade sig gøre.
Side 212: Og så .... tændte en eller anden idiot lyset.
Oversat fra amerikansk "Stories, they wouldn't let me do on TV" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Margaret St. Clair: The Perfectionist" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Q. Patrick: Love Comes to Miss Lucy" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Philip MacDonald: Love Lies Bleeding" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "William Hope Hodgson: The Voice in the Night" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Stanley Ellin: The Moment of Decision" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "James Francis Dwyer: A Jungle Graduate" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "C. P. Donnel, Jnr: Recipe for Murder" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Richard Connell: The Most Dangerous Game" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "A. M. Burrage: The Waxwork" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Ray Bradbury: The October Game" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Robert Bloch: Water's Edge" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen
Oversat fra amerikansk "Robert Arthur: The Jokester" af Poul Ib Liebe, Ivar Heiberg, Lorentz Albeck-Larsen

De har oversat Poul Ib Liebe(6), Ivar Heiberg (5) og Lorentz Albeck-Larsen (1) af novellerne

Pages

248

Library's rating

Rating

(1 rating; 4)
Page: 0.1098 seconds